Obejrzałem właśnie wersję w lepszej jakości i jakoś nie jaram się aż tak bardzo. Jest dobrze, ale widać spore cięcia, trochę rzeczy nie domaga, w tym woda. Z enviro głównie podobają mi się bagna (ale to bardziej za część artystyczną niż wykonanie), reszta już mniej. Soulsy obrzydziły mi animacje Geralta podczas walki - te wszystkie piruety, brak poczucia ciężaru cisów - dla mnie jest tego za dużo. Gra chodziła na PC, ale na 90% nie na maksymalnych detalach - CDP wciąż optymalizuje grę, więc na potrzeby targów musieli skręcić część rzeczy, aby to jakoś chodziło. PBR który wcześniej mi się podobał teraz wypada tylko dobrze - jak dla mnie brak AO i dodatkowych cieni robi różnicę, postacie są trochę płaskie.
Bardzo podoba mi się za to muzyka, choć trochę przesadzają z niektórymi motywami, mam nadzieję, że ostatecznie to dobrze wyważą. Szkoda byłoby, aby tak świetny OST szybko się przejadł.
Dużego hype'u nie mam na nowego Wieśka, ale mimo wszystko zagrałbym w to jeszcze w tym roku, a tak trzeba czekać.