No dobra powód jest taki, że Konami nie dało do PES4 w wersji na sonkę trybu on-line. No i Kun oraz Wookie nie mogą grać z Lewikiem w PES4 po sieci. Ja mieszkam w Poznaniu - toteż wpadam do Lewika dosyć często i musze z nim grać w PES4. Za każdym razem gdy Lewik strzela gola mówię Mu: "świetne zagranie, cudowne, nie mogłem nic zrobić". Gdy gole nie chca jakoś wpadać, wtedy sam sobie strzelam (mój komentarz wtedy jest taki: "aj jajaja jaj - ale mnie przyskrzyniłeś, twój pressing jest niesamowity, nie mogłem nic innego zrobić, to Ty i twa cudowna gra zmusiły mnie do wbicia samobója"). Wookie i Kun nie mają tego szczęścia i nie mogą podkładać się z Lewikiem (rozwiązaniem byłoby kupno przez Lewika Xbox'a i prowadzenie gry przez Xbox Live!, ale drań się jakoś ociąga przed nabyciem pudełka Billa).
Szczęście, że Konami planuje dołożenie trybu online w nastepnej odsłonie serii na PS2 (planowo pazdziernik/listopad tego roku). Wtedy to Kun i Wookie będą mogli się podłożyć w kilku meczach imć Lewikowi i dostaną tytuł reda. Trzymajmy więc kciuki za programistów z Konami.