Powiem szczerze że troszkę przyjemniej gra mi się w tą grę. Problem z kamerą (jedyna sensowna dla mnie z maski za bardzo waliła po oczach odbiciami) rozwiązałem własnym malowaniem - całość w czarny mat i po sprawie, chociaż trochę maska wygląda jak w grach z ps2
). Do tego zaakceptowałem że najlepszym sposobem na hamowanie jest tylny zderzak przeciwnika, a na zakręcie wsparcie się na przeciwniku to najlepsza opcja, włączyłem muzykę i jakoś wsiąknąłem w klimat arcade
Troszkę za słabo jest z poziomem trudności - jestem za połową trybu Tour (ponad 150 gwiazdek, do tego któryś z innych zawodów też mam prawie w całości), i jak do tej pory powtarzać jakieś zawody musiałem kilka razy (zazwyczaj na początku jak robiłem jakiś błąd i nie chciało mi się gonić), do tego jeden time trial był dość wymagający (musiałem przejechać ok 10 kółek żeby zrobić czas na 3 gwizdki). Do pamiętnego poziomu trudności z Motorstorm tu bardzo daleko
Może nowa fizyka zmienia wszystko ale szczerze wolę skończyć grę na standardowej fizyce, tryb hardcore na poważnie spróbuję po zaliczeniu tour.
Jedno pytanie odnośnie klubu - założyłem go sobie, ale nie nalicza mi punktów, mam ciągle napis że klub jest nieaktywny. Chodzi o to że nie mam playstation plus? A jak mi w końcu aktywuje klub to mu nabije level punktami które do tej pory zdobyłem czy wszystko będzie budowane od zera?