A co powiesz na temat nowego trybu detektywistycznego? Jak dla mnie prezentuje się rewelacyjnie i bardzo pomysłowo. Wiadomo, że w takiej formie jaką widzieliśmy przy okazji rozbicia się tego helikoptera policyjnego, tryb ten będzie pewnie dostępny tylko w wybranych i uzasadnionych fabularnie przypadkach. Nie mniej jednak pozwala to na fajną zabawę. Do tego Batman dostanie kilku nowych przeciwników, którzy będą mogli kontrować jego ciosy jak Gacek robi to ze zwykłymi zbirami. Na dodatek my będziemy mogli skontrować tę kontrę.
Może Arkham Origins to faktycznie kalka Arkham City, ale marka jest jeszcze tak młoda i tak świeża, że nie mam absolutnie nic przeciwko formie w jakiej nam ją podają. Dostaniemy solidnego zapychacza, kto wie, może z rewelacyjną historią, a już gdzieś tam przecież Rocksteady pracuje nad kolejnym tytułem z uniwersum Arkham, zapewne na XOne i PS4 i to najpewniej tam możemy spodziewać się małej rewolucji.
Naprawdę liczę na to, że misje "Crime in progress" będą różnorodne i nie sprowadzą się tylko do oklepania ryja zbirom jak miało to miejsce na prezentowanym demie. Ten element gry ma w sobie przeolbrzymi potencjał.