No i wyszedł nowy dash. Jest z pewnością ładniejszy, aczkolwiek dalej nie jestem miłośnikiem kafelków. Nowy snap czy co to tam to rewelacyjna sprawa, nie ma to jak nie wychodząc z gry sprawdzić listę znajomych, trofea, wiadomości itp. Najważniejsze, że działa to w końcu szybko i sprawnie.
Niby najważniejsza funkcja czyli wsteczna kompatybilność została fajnie wykonana. Posiadam kilka gier kupionych cyfrowo i póki co sprawdziłem jakąś grę arcade, a właśnie ściąga mi się Dirt. Czekam na Wiedźmina i Fable i z chęcią wrócę do tych gier kiedyś. Spoko, że Microsoft mocno przyłożył się do tej funkcji. Można grać online z ludźmi z X360 i Xbone, a do tego wszystkie te gry dostają nowe opcje do wykorzystania z Xbone, czyli można robić zdjęcia, nagrywać filmy, czy streamować rozgrywkę na twitcha.
Do tego spróbowałem odpalić stream na laptopa, wcześniej mi się nie chciało, bo obawiałem się jakości jak u Sony, czyli pograć można, ale nie za długo, a w fpsy to już kompletnie odpadają. No i znowu miłe zaskoczenie, obraz jest dobrej jakości, a opóźnienie jest minimalne, spokojnie mogłem grać w Halo i celowało się prawie identycznie jak na TV. Z pewnością spora tu zasługa samej Vity, która jakością anteny wifi nie grzeszy.