Kyo - jak powiedzieli, że będzie problem z używkami na XOne to od razu pomyślałem o tobie.
Czemu?
Po dokładniejszym obadaniu fotek nowej konsoli M$ stwierdzam, że jest brzydka. Do tego gabarytowo nie wiem jaki trzeba będzie mieć stolik pod telewizor, aby się tam zmieściła.
Problem z odpalaniem używanych gier w moim wypadku teoretycznie nie istnieje, bo na PS3 czy X360 zawsze staram się kupować nowe po niższej cenie. Problem może się pojawić, kiedy ludzie sprzedający właśnie takie nowe gry na allegro np. wyczają, że używki nie chodzą, więc będą windować ceny swoich produktów i znalezienie gry po okazyjnej cenie może graniczyć z cudem. Raczej opcja "Kup teraz" na bano zostanie zastąpiona "Licytuj".
Teraz kupionej gry nie będzie można pożyczyć nawet bratu, żeby sobie zagrał, no chyba, że się pożyczy od razu całego Xboksa ze swoim kontem.
Generalnie przed prezentacjami obu konsol - PS4 i Xbox One bardziej byłem przychylny konsoli M$. Multiplatformy prezentowały się lepiej i jakoś wygodniej mi się grało na X360, niż PS3, ale jak napisał wcześniej jeden z użytkowników o możliwym rozczarowaniu zwolenników konsoli z Redmond - myślę, że można to uznać za fakt dokonany, bo po wczorajszej prezentacji i wiadomościach, które dochodzą do nas dzisiaj na dzień dzisiejszy konsolą nowej generacji, którą zakupię jest bezdyskusyjnie PlayStation 4, lecz na pewno nie wcześniej niż pod koniec 2014. Zakup Xbox One odłożę w czasie na rok końcówkę 2015 lub 2016, kiedy wiele się już wyjaśni w temacie użytkowania nowych konsol.