Żyje już tylko nową generacją i na nią czekam.
Mam tak samo hah. Chociaż musze jeszcze obadać na tą generacje TloU, Beyond oraz GTA5.
Paradoksalnie na razie podchodzę do nowej generacji neutralnie. Jeszcze duuużo do ogrania na obecnej. Niedługo wpadnie mi The Last of Us, nie grałem w Bioshock Infinite, Dishonored, Metro:LL, na horyzoncie GTA V, Castlevania:LoS2, może od biedy jakieś starsze tytuły, jak RE6, a nawet Dead Space 3 i sporo gierek, które ściągnąłem z pss, a jeszcze ich nie ograłem oraz takie, których nie ukończyłem (Spec Ops:The Line). W moim przypadku to grania na parę miesięcy i jakoś nie spieszno mi do PS4. Jak na razie nie pokazano jeszcze tytułu, który zmusiłby mnie do zakupu w tzw. Day One i jedynie hype budowany na sieci oraz wrażenia świeżych nabywców (np. na forum) mógłby spowodować, że ochoczo pobiegnę do sklepu zaraz po premierze.
Co do statystyk, to żadna z posiadanych wcześniej i obecnie konsol nie odmówiła mi posłuszeństwa, a patrząc na niemalże zerową w zawężeniu do osobistej statystyki awaryjność, najbardziej felerne okazało się ps2 fat.