A to nie wiedziałem, że tak to działa. Myślałem że istnieje możliwość kontynuacji projektu, nawet bez zebrania pełnej kwoty.
Indiegogo (Kickstarter dla projektów z Europy) ma możliwość zaznaczenia, że fundusze zostaną przekazane niezależnie od zebranej kwoty. Kickstarter tak nie robi, gdyż jednym z filarów jest zakaz projektów typu "Fund My Life" tzn. projekt musi mieć jasny cel i określić, co dostaną ci którzy wyłożą kasę. Nie możesz w takim przypadku na Kickstarterze założyć projektu typu: "Kocham fotografię, ale nie mam pieniędzy na DSLR. Pomocy!".
A Shadow of the Eternals by się udał gdyby nie osoba Dyack'a, który jest zwyczajnym chujem i nierzetelnym pracownikiem (pieniądze z X-Men przerzucone do robienia Eternal Darkness 2, Activision się zorientowało, opublikowało trailer zmuszając SK aby skończyli grę):
http://kotaku.com/5955223/what-went-wrong-with-silicon-knights-x+men-destinyCałe Precursors Games to tak naprawdę SK Reloaded, cała masa osób tam poszła, na dodatek kupili od SK art za śmieszne pieniądze, co stawia pod znakiem zapytania jak wyglądały ostatnie miesiące pracy w SK. IMO nowa firma została założona jedynie po to, aby uniknąć odpowiedzialności za wyrok sądowy w procesie z Epic.