Zależy kto czego oczekiwał. Jeśli ktoś oczekiwał mocarnych exów (jak ja) to mógł się mocno zawieść.
Exy są, będą i będą nawet wtedy, kiedy konkurencja dawno o swoim bublu zapomni. Nie wiem gdzie widzisz problem.
To fakt, Sony bardzo wyraźnie pokazało podczas tej generacji (no i na konferencji) że dalej wspiera PS3 zajebistymi grami na wyłączność, a w pierwszym roku istnienia PS4 dostarczy 20 gier AAA, w tym 12 to będą nowe IP (porównując do Microsoftu, gdzie na start dostaniemy 15 gier AAA + 8 to nowe IP z czego trzeba wykluczyć Kinect Only).
Tak czy siak, liczby się lepsze, Sony ma zajebiste studia wewnętrzne, o same gry na wyłączność nie ma się do martwić, a inFamous zapowiada się genialnie, no i Killzone na premierę tak samo. Sama konferencja, to dla mnie 9/10.
+ Genialny akcent z brakiem DRM, brakiem używek, brakiem stałego połączenia z netem do grania
+ Genialny PS Plus (do tego ujednolicenie oferty PS Vita, PS3 i PS4), DriveClub na start, GaiKai i masa bajerów)
+ Świetny wygląd konsoli (przyjrzałem się i jest mała i ładna)
+ Informacje o usługach
+ Cena
+ Data premiery
- Bardzo żałuję, że nie było więcej nowych IP, bo liczyłem na jakąś mega bombę na koniec, ale nie do końca na Destiny, chociaż gra zrobiła na mnie kosmiczne wrażenie i biorę ją w dniu premiery.