Gdy wszedłem do tematu zobaczyć odpowiedzi zostałem zaskoczony. Myślałem, że to oczywiste i po prostu zostanie potwierdzone, a tu Wipeout HD ubogi w detale, FRN wygląda lepiej nie tylko o WHD, ale i od gier na ps4...
Nie ta ostrość i rozdzielczość tekstur, nie ta rozdzielczość, nie te detale i efekty, brak AA, wykonanie statków powietrznych i otoczenia (port z kontenerami i futurystyczne miasto poniżej toru oraz w tle) jest wg mnie w tyle za produkcją Studio Liverpool. Oczywiście, że tory w WHD wraz z dodatkiem Fury są bardziej jednolite, bo FRN ma trochę natury w lokacjach (podobnie do Wipeout Fusion) i to może budować pewne wyobrażenie. Trailera WHD oglądać nie muszę, ogrywałem grę dość mocno i to co zobaczyłem w direct feedzie od tego odstaje. Ciekawe, jak na tym tle wypada W2048 z Vity
Zgadzam się jednak, że jakość yt pozostawia trochę do życzenia. Jako, że raczej nie będzie mi dane zobaczyć tej gry na żywo, liczę na jakiś wzorcowy materiał z gamersyde, który może zrewidować moją opinię.
Nie zrozumcie mnie źle, giera mi się podoba i z dziką chęcią bym sprawdził, ale bez przesady z tą oprawą.