To ja też może opisze trochę moich wrażeń z konsolą.
Pudło mnie ogólnie zmiażdzyło tym jak fajnie sie prezentuje - jest większe i cieszy bardzo napis "Edycja Gracza". Wszystko zapakowane zajebiście starannie i w fajnej oprawie.
Tak sie prezentuje samo pudło konsoli:
W nim po wypakowaniu było to takie białe pudło z samą konsolą, a pod nią wsunięty karton z zapakowanymi rzeczami "extra", czyli drugim padem, kamerką i KZ:
Po podpięciu wszystkiego i ustawieniu masy różnych opcji moje stanowisko wygląda tak:
Zgadzam się z większością rzeczy jakie Ryo wypisał tu wcześniej i dodam jeszcze od siebie, że zabawa z kamerką naprawdę jest spoko
. Jedyne co zauważyłem to że kamerka nie wychwytywała w ogóle głosu (albo zjebana, albo coś nie tak z połączeniem z konsolą). Konsola wyświetlała mi co jakiś czas jak łaziłem po menusach, że mogę powiedzieć "Log In" i używać komend głosowych, ale za chu** PS4 nie mogło zaskoczyć z tym. Będę musiał obadać z kimś multi w KZ i headseta żeby sprawdzić czy czasem dźwięk nie jest spierdolony albo coś, bo może po prostu mikrofon nie chciał zadziałać i dlatego tak było.
Od razu zarzuciłem ściąganie gierek z plusa - sklepik PSN na PS4 świeci pustkami i bieda straszna tam jest
. Na minus u mnie, że konsola pobiera wszystkie gry na raz, przez co trochę to trwa zanim coś się pobierze. Odpaliłem Resoguna na chwilę i wydawał sie spoko na równi z Super Stardust HD. Od razu też dorzuciłem pobieranie wszystkich demek i gierke jakie można pobrać z sklepiku i wydaje mi się, że zaraz mi sie dysk zapcha
. Killzone rzeczywiście szybko się włączył, bo czekałem niecałą minutę, choć z patchem 98mb to z 10 minut łącznie wyszło zanim grę odpaliłem (choć mogłem grać w singla, ale wolałem już po spatchowaniu odpalić na spokojnie). Graficznie zajebiście sie przezentuje i jako tytuł startowy jest na co popatrzeć, a sama gra zapowaida się również ciekawie.
Nie pograłem za wiele bo już późno było, ale dużo po opcjach połaziłem i sparowałem sobie od razu telefon z PS4 oraz Vite. Zdalna gra z Vity wygląda zajebiście
. Obraz żyleta i śmiga to aż miło (w jednej sieci wifi na remote play). Próbowałem połączyć się teraz z pracy poprzez wifi z konsolą, ale chyba jakieś porty tu mam poblokowane, bo nie mogła Vita nawiązać połączenia z PS4, choć dziewczyna mówiła, że w domu konsola się włączyła. Sterowanie za pomocą telefonu też śmiesznie działa bo mamy wówczas ekran jako touch pad po którym jeździmy palcem i możemy w ten sposób przeglądać menusy i wybierać opcje.
Kamerka sprawdza się fajnie, choć jeszcze muszę rozkminić czemu nie działał mi w niej mikrofon. Po podłączeniu headsetu teoretycznie również możemy sterować głosem, ale i to mi sie nie udało co jeszcze jest do sprawdzenia dokładniej. Playroom, który pobiera się automatycznie wraz z wykryciem kamerki przyciągnął na chwilę naszą uwagę i pobawiliśmy sie z robocikiem, ale jak to z takimi aplikacjami jest nic tam za wiele do roboty nie ma. Logowanie za to jest super szybkie, bo wystarczy na profilu zarejestrować swoją gębę (kamera zbiera dane naszej twarzy pod różnymi kątami) i po włączeniu konsoli pojawia się ekran z widokiem z kamery i podświetla nam ona twarze wszystkich osób stojących przed nią. Wówczas wystarczy wybrać którą twarzą się logujemy i przystawić trzymanego przez nas pada do kamery żeby powiązała nasze konto z konkretnym padem.
Moje dziecko niestety made in China przez studenciaków z FOXCONNU
Byłem wczoraj strasznie zmęczony, ale radocha z unboxingu tak wypaśnego zestawu i zabawa z uruchamianiem nowej konsolki jest naprawdę uber
.
@Ryo
Razem z dziewczyną stwierdziliśmy, że muzyczka z menu głównego daje uczucie bycia w kosmosie
.
A no i Flowera pobieram już na PS4
. Teraz również zobaczyłem, że na Vicie mogę go również pobrać!
JEST MIÓD!