Ja myślę, że następna konsola znów będzie hitem, o ile nie zrobią WiiU2. Dziwię się, że 3DS się sprzedaje, choć tak naprawdę można uznać, że to upgrade DSa, a WiiU ma problem z przebiciem się, bo jest kojarzony jako nowsza wersja Wii. Fakt, na 3DSa jest więcej ciekawych gier i jest to naprawdę tania konsola, ale nadal sytuacja z hardwarem jest bardzo podobna.
Poza tym nie trafia do mnie sterowanie na Wii, a sterowania na WiiU nie jestem jakoś zbytnio ciekaw. Tam jest chyba już normalne sterowanie, tj. gałki, guziki i smyranie tabletopada, tak? Jeżeli tak, to ok, bo na Wii odrzucało mnie machanie pilotem i gruchą, w ogóle sterowanie było dla mnie nieintuicyjne i nie umiałem grać w strzelanki.
Mam nadzieję, że nigdy nie przestaną robić konsol stacjonarnych, bo na rynku pozostanie już tylko dwójka graczy. X1 idzie w złym kierunku, może kiedyś będzie to po prostu dekoder telewizyjny i "centrum" (bez nowinek technologicznych i obsługi MP3 albo popularnych rozszerzeń dla filmów
) rozrywki, więc zostanie tylko Sony, a wtedy będzie kicha.
Konsola byłaby przenośna, ale w zestawie byłby kabel HDMI, dzięki czemu dałoby się ją bez problemu podłączyć pod każdy tv.
Gdyby to tak wyglądało, to jestem za to dać do tysiąca złotych. Tylko niech do cholery standardem będzie 720p, a gierki to nie tylko Mario i Zelda. Chcę fajnych, klimatycznych gier w dobrej oprawie i mnie mają. Teraz ja ich mam, ale w zadzie.