Tylko czemu oni nie zrobią gry na którą wszyscy czekają? Zelda, Metroid?
Ja nie rozumiem polityki Nintendo... Zgodze sie - ok maja tytuly, ktore naprawde sie sprzedaja i fchuj ludzi na nie czeka, ale dlaczego zawsze to jest tak dlugi okres czasu? Przeciez jakby wydali nowa Zelde w hd, z wielkim swiatem na premiere konsoli to przeciez by sie sprzedawalo jak zamrazarki na Saharze
Nintendo ma to do siebie, że nie śpieszy się z Zeldami czy Metroidami. Te gry są tworzone latami. Pomiędzy każdą grą z serii TLoZ jest przynajmniej kilka lat przerwy. Zawsze tak było. A TLoZ Skyward Sword wydali pod koniec 2011.
Fakt, mogliby wydawać te gry częściej, ale to mogłoby wpłynąć na finalny produkt. A tak powoli dłubią i dopracowują. Ja się już przyzwyczaiłem, że jeśli chodzi o Zeldy, to trzeba być cierpliwym. Jakość przychodzi z czasem.
Poza tym, o ile Zelda osiąga niezłe wyniki sprzedażowe, to z Metroidami nie jest aż tak różowo (DK sprzedaje się lepiej).
Nintendo wie, że gracze nie lubią czekać i wcale nie są zadowoleni takim rozwojem spraw, dlatego wypuściło Wind Wakera HD i teraz, we współpracy z Temco, robi tę grę.
Oto jeszcze
dwie trzy foty z Hyrule Warriors (pamiętajmy, że to nazwa robocza):