Na szotach rzeczywiście lepiej wygląda PC.
Być może to nawet prawda, ale jeszcze w ten tytuł nie grałem aby to potwierdzić.
Nie wygląda lepiej. Sprawdzałem jakiś czas temu, włączając PS4 i master race z godnymi SLI ustawieniami. Tak, trzeba było siedzieć przed TV, włączać różne opcje, przyglądać, zastanawiać się (zatem mowy o wyraźnie lepszej grafice nie ma). Efekty pogodowe na korzyść DC rzecz jasna. Samochody są praktycznie identyczne (choć w PC pozbawione ząbków), czyli fantastycznie się prezentują w obu grach, ale mimo wszytko DC postawiłbym na podium. Z arenami zmagań jest rożnie. W PC raczej podobny, wyskoki poziom, ale to typowe tory. DC raz tło cieszy niebywale oczy, a raz jest co najwyżej poprawne.
Oczywiście ogromnym plusem PC jest 60k/s. Z grafiką różnie to bywa. Jestem przekonany, że ogromna rzesza graczy nie byłaby pewna, czy dana gra chodzi w 4k, czy 1440p, czy ma wysokie, czy ultra detale włączone, ale sześćdziesiąt klatek już przy pierwszym ruchu widać i sprawia ogromną frajdę, zarówno w BF, kolekcji Natana, czy grach wyścigowych.
Na PS4 gra zapewne mniej atrakcyjnie się prezentuje, ale nie jest to z pewnością rażąca różnica, zatem gra musi wyglądać bardzo dobrze.
Natomiast na przedstawionych zdjęciach PC > DC. Ale to tylko zdjęcia.