Mnie boli, że cały tydzień pracuję do 20
Czyli żadnej z trzech głównych konferencji nie obejrzę na żywo (no chyba, że dotrwam do trzeciej w nocy, ale wątpię). Ale i tak sobie ich nie odpuszczę. Z E3 różnie bywa, ten rok jednak zapowiada się nieźle.
Jak zawsze, najbardziej mnie ciekawi, co tym razem zaprezentuje Nintendo. Specjalnych oczekiwań nie mam. Najważniejsze, aby nowa Zelda dała radę. Dobrze jednak gdyby wreszcie wzięli się za siebie i uderzyli z grubej rury. Może też wreszcie dowiemy się, czym ma być to rewolucyjne "Quality of Life"?
Konferencja MS powinna być niezła, będzie jak zwykle dużo pokazów z gier. Podejrzewam, że jednak znowu (poza oczywistym Halo) zabraknie jakiegoś mocarnego exa. Na Gearsy jest zdecydowanie za wcześnie. Ale będzie co oglądać. Powinniśmy zobaczyć kilka niespodzianek.
Od Sony sam nie wiem czego można oczekiwać? Czasem potrafią zaskoczyć czymś naprawdę mocnym, a czasem pieprzą przez 3/4 konferencji. Mają kilka potężnych exów w produkcji, więc niech na nich się skupią. Pokaz gier mniejszego kalibru (co nie znaczy, że gorszych), takich jak np. Rime też może być interesujący. W każdym razie powinno być dużo lepiej niż w zeszłym roku. Sony na rynku konsol stacjonarnych radzi sobie obecnie świetnie, zostawiając daleko w tyle MS i Nintendo. Niech więc to wykorzystają.