Jaki problem? Ja na drukarce hp normalnie puszczam przez wi-fi i starym buildzie xp.
Problemu nie ma żadnego, oprócz właśnie problemów z konfiguracją. Jak windows xp był dobrym systemem, tak opcje sieciowe leżały i kwiczały na całości. Nawet łączenie się z siecią wifi nieraz sprawiało problemy. Ja bym rodzicom svona po prostu zainstalował windows 7 o ile mają na tyle dobry komp. Wygoda użytkowania jest dużo większa - przy czym svon może ustawić skórkę xpeka to pewnie się rodzice nawet nie skapną, że coś jest nowego.
Rozumiem, że mogą występować. Ja sam nie miałem problemów z konfiguracją tego hp, problemy są innej natury (co zresztą opisałem). Drukarka działa naprzemiennie i na bieżąco z 3 systemami: XP, Win7 i Win8.
Wiadomo
Raz jest dobrze, a raz źle. Tutaj bardziej chodzi o sam fakt, że jak miałem laptopa z xp to z niektórymi wifi mi się łaczył bezproblemowo, a z innymi ciagłe błędy wyskakiwały. To samo z urządzeniami jak drukarki/skanery. Z windows 7 wszystko śmiga mi super (vista za to działa do kitu).
No tak czy siak, jeśli rodzice Svona mają za słaby komp to nie ma co 7 instalować. Ja dam tylko przykład mojego dziadka - jak mu zmieniałem kompa to również z xpeka przesiadł się na 7 (z xp to jakieś 7lat korzystał jak nie więcej). Niby dziadek, słaba pamięć i niezbyt ogarnia technologie, a po przejściu na 7 teraz działą na kompie dużo sprawniej niż na xp. Ustawienia systemu ułatwienia dostępu (dla niedowidzących itp.) ogarnia lepiej ode mnie i sobie chwali. Dużo młodsi rodzice Svona pewnie będą wdzięczni za taką zmianę. No ale to tylko moje zdanie, Svon niech robi sobie co chce