Magię i Miecz mam na chacie wraz ze wszystkimi dodatkami, więc papierową wersję znam lepiej niż dobrze
Wiadomo, że wersję papierową można dowolnie modyfikować i teoretycznie grać nawet w 20 osób, a cyfrowa musi mieć swoje ograniczenia. Ale i tu jest sporo zasad, które można dostosować przed grą, a praktycznie wszystkie regularne zasady gry zostały zaimplementowane.
Kart postaci (mając wykupionego Season Passa) jest już teraz bardzo dużo. Dokładnie 50.
Obecnie jest dostępnych 5 dużych DLC w tym 2 dodatkowe mapy (za parę tygodni wyjdzie dodatek Miasto z kolejną).
Kart przygody jest już teraz od zatrzęsienia. Łącznie z 500-600. Czarów też jest już mnóstwo.
No i ja bardzo cenię sobie możliwość dodania graczy CPU.
Jak na razie wszystkie osoby, z którymi grałem, a które znały starą poczciwą Magię i Miecz bardzo dobrze przyjęły wersję cyfrową twierdząc, że ma wiele plusów w stosunku do edycji papierowej. Dla mnie w każdym razie jest to świetna opcja. Polecam kiedyś zagrać ponownie, na spokojnie i może w trochę mniejszym gronie. To że jedna osoba nie mogła zagrać mogło wywołać we wszystkich na starcie negatywne nastawienie. Moim zdaniem Nomad Games odwaliło kawał dobrej roboty z tą edycją cyfrową i zdania nie zmienię