Pograłem już dość sporo min. zdobyłem Mistrzostwo Świata i Europy na poziomie super star grając Holandią a mój Robben został królem strzelców zdobywając kolejno 9 i 8 goli. Bodajże Francji zapakował hat tricka. Grałem oczywiście z najlepszymi drużynami a w finałach wygrywając zarówno w jednych jak i drugich mistrzostwach z Niemcami. To co napisałem to nie jest chwalenie się a raczej wada gry ponieważ graczowi z 15 letnim stażem należy się jeszcze większy poziom trudności.
Co do samej gry to obok PES 13 jest najlepsza grą piłkarską na past genach, ale niestety w tym samym czasie nabyłem ponownie PESa 6, do którego jej jednak bardzo daleka droga. Być może jak Konami będzie podnosiło poprzeczkę co rok to za jakieś czas doczekamy się gały na miarę PES 3,6 czy ISS PE 1,2 ale to jeszcze nie teraz.
Tytuł jest bardzo grywalny, animacja trzyma wysoki poziom, wielu piłkarzy zachowuje się i porusza niemalże identycznie jak w realu, FIFA na tą chwile od takim odwzorowaniu ruchów wybranych zawodników może zapomnieć. Sama rozgrywka jest bardzo różnorodna bramy wpadają na wiele sposobów, niektóre akcje kopią system, można fajnie pograć z klepy a na domiar tego wszystkiego podanie prostopadłe zarówno dołem jak i górą sprawują się rewelacyjnie. Bramkarze bronią bardzo skutecznie i nie popełniają błędów jak w poprzednich częściach, mają też sporo nowych fajnie wyglądających animacji.
Na tą chwile jeszcze nie oceniam bo muszę więcej pograć aby ocena tej gry była jak najbardziej sprawiedliwa.
W tej chwili wada jaka rzuciła mi się to kamera, która trochę ślamazarnie podąża za akcją.
Poniżej w miarę filmik.