DC jeszcze w listopadzie zasługiwał na 8/10 za grafikę, a po dorzuceniu zmiennych warunków, które to notabene miały być na starcie, a także trybowi foto nagle otrzymuje znaczny wizualny progres.
To tyle w segmencie bety.
Dawałem już DOWÓD na to, że bredzisz. Oczywiście, nie zastosowałeś się do niego i dalej gadasz swoje. Były zapowiadane jako POST RELEASE PATCH... Proszę skończ tę bajkę powtarzać.
Co do pokazów przedpremierowych, to oszukali z poprzednią Forzą, oszukają i z tą. Z Killzone II, MotorStorm, Unity tez oszukali i będą robić to dalej.
Fakt jest taki, ze Motorsprt Piąty jako jedna z nielicznych gier podczas premier dawał posmak nowej generacji i w dodatku zapewnia mityczne combo fHD+60k/s.
Gadanie, że trzydzieści wystarczy, to tylko pocieszanie się.
Do większości gier wystarcza. I o różnicach między 30FPS i 60FPS już było pisane nie raz. Na PC też mało kto odpala gry w 60FPS.
Co do wyrobienia opinii - FF4 było bardzo dobre. Znakomite FF VI było, jak i FF VII, VIII była wręcz kapitalna. Urocza IX tez dawała rady. X to już w ogóle kosmos, a XII trzymała ten poziom. Ukazuje się XIII i Bach, bynajmniej nie Jan Sebastian
6/10
Ale nie ma się co sprzeczać. Jedno jest niemal pewne. FM VI będzie miała znacznie wyższą średnia niż wiadoma gra na PS4
Będzie miało wyższą średnią, ale w sumie kogo to obchodzi? Recenzje ostatnio są skrajnie nie miarodajne. Ja się genialnie bawiłem przy tytule 7/10 jak Destiny... Gra mnie wciągnęła bardziej niż tytuły z ocenami 9/10 ... Kogoś to w ogóle obchodzi? A jak sobie poczytasz recki DC to większość jest totalnie z dupy. Z wadami typu "gra jest za trudna", "nie mogę jeździć po polu", "brak hipsterskich kawałków na soundtracku". Zupełnie jakby oczekiwali kalki Forzy Horizon 2, zamiast ocenić tę grę jako osobny pełnowartościowy produkt.
Sunset Overdrive też ostatnio dostawał plusy za promowaniem ideologii trans... Uważasz to za istotne w wyborze gry?
EDIT:
Uprzedzam też fakty. Będę tego posta jeszcze cytował. Jak część osób zacznie pisać "a nie mówiłem" po pierwszym pokazie Gameplayu, który to zaprezentuje turbo zajebistą grafikę. Pamiętajcie co było z Forzą 5. Gdzie gra była prezentowała na turbo wypasionym PC, a ostateczny produkt nijak się miał do pierwszego pokazu Turn 10 lubi wyjątkowo mocno podrasowywać pokazy przed premierą gry i robił to praktycznie przy okazji każdej części Tak więc nie jarajcie się jak pokażą gameplay
Daj spokój, Morfi. Wypowiadasz się jako osoba obeznana jako tako z segmentem growym, siedząca przynajmniej 4 dni w tygodniu na forum związanym m.in. z DC. Ciekawe tylko ile niedzielnych graczy włączyło sobie DC i chciało zobaczyć zmienne warunki i tu zonk. Jakbyś był sprzedawcą i klient chciałby zwrócić grę, to byłoby tak:
- dzień dobry, chciałbym zwrócić towar, ponieważ jest on niezgodny z obietnicami, a także jest wybrakowany, no wiesz, włączam deszcz, a tu go nie ma
- witam, niestety nie mogę zwrotu przyjąć, ponieważ opady były zapowiadane jako POST RELEASE PATCH;
- a weź pan sier*&aj, sam żeś jest post relase, to po pierwsze, a po drugie nie znam angielskiego. Poproszę z kierownikiem.
I teraz jeżeli sub bossem jest BoBaN, to klient wróci z DC, ponieważ otrzyma:
- to było sobie Nid 4 Spida kupić. Reklamacji nie uznajemy.
Natomiast co do średniej, po części się zgodzę. Ja także mógłbym wymieniać gry 7/10 przy, których fantasyucznie się bawiłem (vide Asura), i które dostarczyły mi znacznie więcej frajdy niż tuzy pokroju GTA SA (wiadomi jak oceniane).
Podobnie sprawa wygląda z sprzedażą. jak napiszesz "gó*no mnie obchodzi ile kopi się rozeszło, ja bawiłem się świetnie/kiepsko" bedziesz miał rację, ale to tylko subiektywna opinia - i taka cię powinna interesować, gdyż to twoje Kazimierze, twój czas, ale obiektywnie oceniając wystarczy przyrównać oceny+sprzedaż i zobaczymy jak Forza i PC sobie poradzi w konfrontacji z DC.
Odmienna kwestią są klatki. Zgodzę się, że lepiej dostarczyć tak zjawiskową wizualnie grę jak DC w tytanowych trzydziestu, ale też nie piszcie, że różnicy nie ma, bądź mało kto tak gra. Na konsolach na pewno, ale wystarczy sobie przypomnieć pierwszego Colina z opcją 60k/s, by z skrzywieniem wrócić do podstawowej wersji. Łyknij Grida w 60 na PC, albo pograj w FM, a później załącz DC, ta ostatnia będzie lepiej się prezentować z tytułu polygonów, efektów, ale ta płynność....