Dobra, czas na małe podsumowanie.
Microsoft skupił się głównie na grach, w które pogramy już niedługo, podejście z jednej strony zrozumiałe, ale IMO na E3 trzeba walić z grubej rury, a nie tym, o czym wszyscy wiedzą.
Halo zapowiada się standardowo dobrze, będzie masa zawartości i pewnie długo nudzić się nie będzie.
Forza mnie nie interesuje, seria nie ma magii, którą posiada GT.
Tomb Raider zapowiada się spoko, a ja o dziwo nie grałem nawet w poprzednią część, przeczuwam, ze i tak wyjdzie w końcu na PS4.
Gears of War 4 zapowiadają się, hmm dziwnie, jestem mega fanem tego świata, a ten gameplay niewiele mi powiedział, powiało trochę nudą, no ale zobaczymy, mają jeszcze masę czasu do premiery.
Nowa gra od Rare zapowiada się całkiem spoko, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Nowy pad ekstra sprawa, cena już nie.
Sony poszło inną drogą, zapowiedzieli to na co wszyscy czekali, tyle śmiechów o Shenmue 3, TLG i FF VII, a tu zapowiedzieli wszystkie trzy
Problem w tym, że kiedy to wyjdzie ? TLG to może w końcu już za rok, reszta to lata czekania, więc w sumie bez podjarki. Nie powiem, na konfie wypadło to rewelacyjnie, ale rzeczywistość jest taka, że na shenmue poczekamy spokojnie ponad 3 lata
Horizon zapowiada się rewelacyjnie, taki mix nigdy nie wydanego B.C. od lionhead i Enslaved, ja się jaram, klimacik jest ekstra.
Uncharted to wiadomo, jestem wielkim fanem, a na tutaj wszystko było perfect.
NMS, im bliżej premiery, czuję, że będzie nudno w ch**, a i efekty dalej ssą mocno, pachną wczesnymi latami ps2.
Brak GT7 martwi, jeszcze gra wyleci na 2017.
Szkoda, że na ten rok to Sony podaruje nam głównie remastery, God of War, Uncharted, może i Heavy Rain i Beyond i pół remaster Tearaway. Gry z górnej półki po prostu nie ma, noo, może Persona wyjdzie, to te 5 osób w Polsce się podjara. Nie przeszkadza mi to, bo sporo ciekawych multiplatform będzie do kupienia do końca roku, a i pewnie do tego czasu zakupię xboxa to i w halo będę ciupać.
Nintendo nie komentuję, dla mnie mogą nie istnieć.
Generalnie fajne E3, Doom, Fallout, Deus Ex, Horizon, Uncharted, Gears of War i wiele wiele innych gier, naprawdę udane targi.