Screeny tu wrzucone faktycznie bardzo przypominają Bloodborne. Widać ten sam silnik, plus część assetów (w tym krzaczki) wyglądają znajomo
. Wyglądają bardzo klimatycznie i jaram się.
Screeny z linka mam nadzieję pochodzą z bardzo wczesnej wersji gry, bo czasem to przywodzą na myśl pierwsze DkS (jeśli idzie o jakość). Wydaje mi się też, że poziom szczegółów to jednak nie to samo co BB, ale to chyba kwestia lokacji i stylu. Niektóre concepty są jakby żywcem wyjęte z nowego IP FS.
Informacje są trochę dziwne, ne wiem jak mam rozumieć te cyferki w kontekście "nowych przeciwników", bo teoretycznie to oni się nie powtarzają w poszczególnych grach (z drobnymi wyjątkami). Z drugiej strony są często oparte na tych samych szkieletach i mają podobne meshe, co przeciwnicy z poprzednich części. 60 minut cut-scen trochę martwi, z drugiej strony w Krwistych też jest ich trochę i są dobre (czytaj nie są wrzucone w celu wyjaśnienia fabuły, a jedynie ją wspomagają).
Czekam na E3 i oficjalne info. Szkoda, że zapowiedź wyciekła, bo była by to dla mnie pewnie bomba expo. Jak gry FS wciągnęły mnie w zeszłym roku tak trzymają do dziś i zapowiada się na to, że co najmniej do przyszłego roku nie wypuszczą
.