Zagralem 3 mecze na world-class wszystko na semi, poza gornymi podaniami ktore ustawilem na manual, i obnizylem predkosc obu stron do 48 z 50.
Gra sie przyjemniej niz w Fife 15, jest trudniej strzelic z czystej pozycji, wiecej pojedynkow w srodku pola. W stosunku do Fify 15, progres, czy na tyle duzy by wydac na nowa gre, trzeba sobie odpowiedziec samemu.
-
Okej, teraz porownanie do PES 16.
Defensywa, jest dla mnie lepsza w Fifie, mam wieksza kontrole nad tym kiedy i jak odbieram pilke. Fizyka pilki znow jest lepsza w Fifie 16. Podawanie z kolei jest sporo lepsze w PES 16, lepiej czuc ten aspekt gry, zas samo strzelanie lepiej oddane w Fifie 16, PES sa one zbyt mocne, same petardy, na chwile obecna. Idzmy dalej, fizyka kolizji, choc Fifa troche ja usprawnila to jak dla mnie PES 16 mimo ze ma ja troche ubozsza, ale mniej zdarza sie tam irracjonalnych sytuacji.
Oprawa graficzna, PES ma tylko lepiej wygladajacych zawodnikow, i czesc lepiej zrobionych animacji, cala reszta po stronie Fify. Sama otoczka spotkania, powtorki, oprawa dzwiekowa znow po stronie Fify.
Gameplay generalnie, ciezko stwierdzic, PES ma momenty ze chcemy zagrac kolejny mecz, Fifa rowniez, choc bez takich emocji. Hmmm..sam nie wiem. Poki co zostaje przy NBA 2k15, ogram jeszcze oba dema i moze mnie bardziej oswieci.
Mowiac w skrocie, na razie zadna nie wywolala u mnie efektu - must have.