To raczej nie kwestia postępu graficznego tylko ratingów, nikt nie chce dostać klasyfikacji "adults only". Tak samo filmy celują w PG13, co zabiło np. solówkę Wolverina.
Jest tak jak napisałeś, ale oglądałem ten początkowy gameplay, a tam typ z rozerwanym bebechem i flakami na wierzchu, kanibal pożywia się ciałem z odciętą głową, inny nieszczęśnik animowany piecze się na rożnie, bardziej przystępne odcinanie uszu zwisających później u naszyjnika, przy tym wszystkim sporo krwi. Rating M 17+, ale dorobienie tekstury zmasakrowanego ciała na truchle bądź małego uszczerbku na członkach losowego przeciwnika po spotkaniu z tygrysem już nie pasuje. lol
Dziwnie umowne te ratingi, bo oficjalny opis Adults Only:
May include prolonged scenes of intense violence
I ww. jak najbardziej pod to podpada.
Wystarczy popatrzeć na opis "wrażeń":
“One cutscene depicts a character being held in a fire while screaming; another depicts Takkar tapping a hole in another character's skull as the man screams. Some scenes depict corpses in various states of mutilation: heads and torsos on spikes; ears cut off and kept as trophies; headless bodies lying in pools of blood. Certain scenes or camera angles can depict male genitalia under garments or in shadows; some female characters are depicted topless. A handful of scenes depict characters engaged in sexual activity while clothed; grunts and short moans can be heard, though no explicit details are seen.”
I ponoć głównym powodem uchronienia się przed ratingiem Adults Only jest mała ilość seksualnych momentów i do tego w ubraniu.
Odcinanie głów i gore spoko, zgodna z naturą prokreacja w tytule, którego motywem przewodnim jest przetrwanie gatunku nie spoko. Rating srating.
Gierka mi się podoba i sprawdziłbym z chęcią ze względu na klimacik... aż do pierwszego znudzenia.