Źle Ci się wydaje, jestem daleki od offtopu. Filmikowi z pierwszego posta nie da się zaprzeczyć i nie to mam na celu, ale wiem też, że 4chan nadmuchał w pewnym momencie balonik związany z halloween, przeglądając neta widziałem, jak chyba /pol/ albo /b/ podłapało temat (nie wiem, czy na podstawie ww. filmiku), zaczęli tworzyć swoje wersje z kostiumami halloweenowymi, powrzucali m.in. spreparowane zrzuty-obrazki z aukcji na e-bay i sklepów internetowych z opisami o tym, kto może nosić dany strój, aby nie obrażać mniejszości, jeszcze mocniej nakręcając i rozsiewając gównoburzę, jakieś typy zaczęły naklejać obrazki z kostiumami w szkolnych gablotach przy okazji zapowiedzi szkolnych imprez halloweenowych. Gdzie Ty znalazłeś ten filmik, chyba nie w największych czeluściach internetu, temat musiał być już dość mocno rozdmuchany?
Zrzutów ekranowych z wątku zbiorczego niestety brak, ot moja obserwacja, którą chciałem się podzielić. Ogólnie polecam /pol/, żeby zobaczyć jak często podłapują jakiś temat i nakręcają grubo po różnych stronach internetu.
Jeśli mogę wyrazić opinię to uważam, że ogólnie fajny temat, na pewno nie przyczyni się do tworzenia kolejnego szamba na forum, przynajmniej trzeciego z kolei. Zaraz wpadnie Londek, potem dołączy kilka innych osób i tylko czekać, jak zaczniecie się wyzywać. W sumie nic mi do tego, ale zaraz zacznie się dyskusja, czy wątek o lewackiej logice ze względu na to, że nie będzie do opanowania znajdzie się na takich samych warunkach, jak Polityka czyli zostanie w pełni niemoderowany, albo traktowany z przymrużeniem oka. Wg mnie większość postów z tego wątku luzem mogłoby pozostać w temacie Tolerancji.