Detroit: Become Human ukończone. Jeżeli komuś
Heavy Rain się podobało, to śmiało może sięgać po najnowszą pozycję Quantic Dream. To bardzo dobra gra.
Fabularnie nie jest niczym wybitnym, ale przedstawiona historia jest na tyle ciekawa, że śledzi się ją z zainteresowaniem. Przyznam jednak, że brakowało mi jakiegoś potężnego uderzenia (zaskakujący zwrot fabularny, bądź jakaś mocna, zapadająca na długo w pamięci scena). Być możne wynikało to z mojego podejścia do przygody - starałem się ją zgrabnie poprowadzić ku jak najlepszemu zakończeniu.
Z drugiej strony taka
Gra o Tron od Telltale, czy
Life is Strange potrafią zaskoczyć bez tego. Niemniej całość i tak wypada więcej niż dobrze nawet pomimo kilku luk i nieścisłości fabularnych.
Pochwalić wypada schemat historii, który umożliwia grającemu powtórzenie przygody od wybranego momentu bez konieczności rozpoczynania całego etapu od początku (przydatne podczas nieoczekiwanej śmierci). Wówczas możemy też kontynuować rozgrywkę w inny sposób. Bez specjalnego bawienia się w powtarzanie sekwencji i dokonywania innych wyborów ukończenie gry zajęło mi nieco ponad 14 godzin.
Detroit kapitalnie wypada pod względem sfery A/V. Graficznie to jedna z najlepiej prezentujących się gier na sprzęcie Sony i zdecydowanie będzie jedną z najładniejszych produkcji 2018r. Ot taki wyraźnie lepszy wizualnie
Until Dawn. Nie tylko twarze postaci wyglądają fantastycznie, ale też wszelakie efekty pogodowe, jak i miejscówki, które odwiedzimy (szczególnie w późniejszych etapach). Muzyka jest cudowna i wprost wybornie podkreśla ton zabawy i znakomicie współgra z wydarzeniami na ekranie. Jeżeli chodzi o polską wersję językową, to ta wypadła całkiem dobrze, choć oczywiście można język zmienić na kombo angielski + napisy pol/ang, albo całkowicie je wyłączyć.
Nie ma co ukrywać,
Become Human, to kolejny bardzo dobry tytuł na wyłączność dla konsoli PS4(Pro). A jako, że
Heavy Rain mam na 100% zaliczone, to i tutaj czeka mnie jeszcze 16 godzin zabawy. Gorąco polecam.
9/10 - grafika;
9/10 - audio;
8/10 - grywalność;
8/10 - ocena końcowa;