Konkurencja się przyda. Już bez tego rozpasane Soni tak usiadło na laurach, że doi równo graczy.
Konkurencja tak, uważam, że jest potrzebna, ale MS niekoniecznie ostatnio się sprawdza w tej roli. Oni dążą do porzucenia Xboxa. Naprawdę nie wiem po co mi to czarne pudło, skoro praktycznie każdy ex wychodzić będzie na PC.
Skoro wydają XOS w tym roku, a w przyszłym ma pojawić się Scorpio, to raczej mają plany na najbliższe 4 lata. Rychłego porzucenia bym się nie obawiał.
Tytuły ekskluzywne są dobrym pokarmem do wojenek i od lat od tego się odchodzi, żonglując tym. FF lata przyspawane do Niny, później przez lata u Soni, teraz multi.
Tekken od lat utożsamiany z PS, obecnie multi.
Apex to kastrat, GoW UE ma tragiczny kod. Ale przyjmijmy, że kolejne odsłony Forzy i GoW 4 będa działać godnie.
Przecież skoro niebiescy tak gardzą blachą, to aż dziw, że nagle się rzucą na te gry i będa jeszcze modernizowac PC - choć już niektórzy grają w FM na PC i chwalą.
Nie wspominając o tym, że jak ktoś będzie chciał mieć w miarę przyzwoitego PC do grania w nowego
Sunset za powiedzmy 4tys. to i tak zawsze wybierze taką konsolę za 1600zł.
Tej wyłączności i tak bym nie przeceniał. Idąc tym tropem można porzucić PS4, bo na PC nieco taniej, ładniej i wyraźnie płynniej, a jeden U4 na rok wespół z Raczetem i Klankiem wiosny nie czyni.
Ty akurat jesteś rozsądnym facetem i faktycznie przyjmując linię "mam dobrego PC, a XO robi mi za dodatkowego, ale mniej wydajnego, więc po co?" można nad całością deliberować.