Każdy może sobie oceniać grafikę jak tam mu się podoba. Przecież ja cię nie atakuję.
Uncharted 4 ma swoje słabsze momenty, ale w ogólnym rozrachunku to jedna z najpiękniejszych pozycji jaka powstała. Każdy się nią zachwyca. Nawet blacharze. Wg mnie nie ma opcji by jej mniej niż 9/10 dać,
a osobiście uważam, że na bite 10/10 zasługuje.
Nioh to kapitalna pozycja, ale jakby mi puścił ktoś GoW:R i Nioh, stwierdziłbym z całym przekonaniem, że przygody Kratosa robią większe wrażenie. Przygody Natana biją obie te gry na głowę.
Mnie zdziwiło, że takie Gearsy 4 dostały od ciebie paćkę 6+, choć bardzo dobrze wyglądają, momentami świetnie (szczególnie przy wykorzystaniu HDR), a taki średni Nioh zbiera od ciebie GOTY graficzne.
bojawiem również dziesiątki godzin jej poświęcił i ci napisał, że bliżej mu do mojej opini, niż tego co ty napisałeś, a chłopak przecież też cię w żaden sposób nie atakuje, jak niektórzy.
Nie atakujesz, ale wytykasz jakąś nieprawdę o teksturach. Dyskredytując ten tytuł na tle innych w ten sposób. Jakby rzeczywiście cały czas było aż tak źle jak na Twoich szotach to uwierz mi ani jednego szota bym nie zrobił a nie jakieś 1200. Jedyne jakie by były to te z trofeum, które bym w rzeczy samej też szybko usunął.
Aby nie było przy ocenie przyznałem też Tobie racje, bo tyle samo ile jest dobrych tyle też jest słabych. Jednak w odróżnieniu od innych, baa nawet tych czołowych graficznie grach jak min. U4 to tych dobrych procentowo w Nioh jest najwięcej. Dlatego też ocena poleciała u mnie w górę bo aż na 8+
Druga rzecz to jakość grafy gier z poprzedniej generacji. Tutaj masz racje, ja źle przeczytałem bo faktycznie nie chodziło Ci o gow2 z ps2.
Jednak poprawkę trzeba brać też na to, że aktualne gry też za wiele lepiej nie wyglądają od tego co było na past genach (PS3, Xbox 360).
Ja u siebie ostatnio zachwycam się nawet grami z Xboxa 1 czy PS2 puszczonymi po komponencie w 480p czy nawet i.
Taki Dead or Alive 5 na zaznaczam ps4 wygląda porównując same tekstury wręcz ch**owo (jedna wielka paćka) na tle trójki z 2001 roku gdzie wszystko jest ostre, szczegółowe a jedna plansza nawet ma fizykę śniegu, której próżno szukać w dzisiejszych bijatykach, nawet w T7
Kolejna sprawa wcale nie dałem Girsą 4 6+ a jak już to na W5500. No, ale ten tv ma swoje lata i obrazowo kolosalnie odstaje od nowszego. Jednak często na nim gram z uwagi na płynność i brak smużenia.
G4 wręcz cały czas broniłem przed klapami zachwycając się oświetleniem z lampionów.
Gra ode mnie otrzymuje spokojnie wizualne mocne 8 albo słabe 8+.
Może ktoś ciekawy co w końcu z U4? W tym tygodniu planuje kupić kilka gier min. też U4.
Także sprawdzę czy wizualna sytuacja z tym tytułem na Pro ulegnie zmianie. Czego nie ukrywam chciałbym
Na chwile obecną Ja 8- a Ukanio 8+.
Ja sytuacja będzie bardzo dobra to wrzucę szoty na zoomie o ile coś się rzeczywiście aż tak zmieniło.