Demo dla PC dostępne!
https://www.microsoft.com/en-us/store/p/forza-horizon-3-demo/9nblggh52th6
Sprawdziłem
Gra na moim lapku działa w 30 klatkach ze spadkami do 20. Więc grać się da, aleee... Mój zapał opadł, z grą nic w sumie nie jest źle, ale widocznie strasznie mi się ograły te samochodówki z otwartym światem i eloziomalskim klimatem, bo troszkę zacząłem się nudzić w demku zanim je dokończyłem
Model jazdy dobry, ale ograłem go na razie na padzie dziś/jutro sprawdzę go na kierownicy więc wyłapię każdy detal z jazdy, grafika nawet na low nie boli
Choć mam kompletny brak Anti Aliasingu więc nie będę się wypowiadał o niej
Trzeba jednak być uczciwym. NA xboxie gra może się podobać
Co mnie jednak najbardziej wkurza, to ten ELO ZIOMALSKI klimat. Jezu już w Horizon 1 mnie to Hipsterstwo denerwowało, tutaj poszli chyba jeszcze bardziej w to, z postaciami rzucającymi ELO SUCHARKI. Wszystko łapie taki żałosny klimacik podróby Top Geara
Mogliby w Horizon 4 zatrudnić Clarksona, Hammonda, i May'a (w Forzie 6 są więc nie widzę problemu, a MS kasę ma) i by o wiele lepiej zrobili klimat tej gry
Nie mniej z pomijaniem cutscenek pewnie tak to nie przeszkadza
Mimo wszystko w takim simcade racerze wolałbym poważniejszy klimat.
Generalnie solidna giera, może gdybym miał lepszego kompa odpalił w 60 klatkach na kierownicy to bym się bardziej jarał, póki co to się wstrzymam z zakupem. Solidna gierka i możliwe że w pełniaku bardziej bym się rozkręcił, ale póki co nie widzi mi się 9/10 w tej grze
Nie mniej chyba jest to najlepszy open world racer jaki wyszedł na obecne konsole, problem w tym, że straszna posucha w tym temacie na tej generacji... Bo jedyne z czym ta gra konkuruje to The Crew, który jest dobrą grą, ale wzbudza mieszane uczucia
A nowy Need For Speed to crap, którego nie będę porównywał z tak dobrymi grami
Tyle w temacie, zdecydowanie gra do ogrania kiedyś tam