Tania? 1300-1500 minimum!
Dokłądnie taka cena pewnie będzie w Polsce Za 100zł wiecej można kupić PS4 Pro, która jest 8,5x mocniejsza. Wybór powinien być oczywisty.
Jak ktoś oczekuje mniejszej kwoty, to chyba nie wie, że 3DS XL kosztuje 1000zł, a jest ile razy słabszy od Xbox 1? 40?
Jeszcze raz sobie przemyślałem kwestię ceny i na te 199$ faktycznie raczej nie ma co liczyć, bo Nintendo chce od początku zarabiać na każdej sprzedanej konsoli. Ale myślę, że za gołego Switcha i tak nie wezmą więcej niż 249$. Gdyby tak zrobili, strzeliliby sobie w stopę (Wii kosztowało właśnie 249$ + Wii Sports w zestawie). Skoro nie mają szans konkurować MS i Sony pod względem mocy, to chociaż muszą zachęcić graczy ceną i mobilnością konsoli. Stawiam, że będzie też do wyboru zestaw z grą i jakimiś dodatkami za 299$.
New 3DS XL kosztuje 199$, a na każdej sprzedanej konsoli na pewno niemało zarabiają. Dlatego tym bym się za bardzo nie sugerował.
Nie sądzę. Stawiam, że za gołą konsolę będą chcieli 199, max 249 euro (czyli jakieś 900-1200 zł). Mimo to wolałbym, aby konsola kosztowała nawet te 349 euro, ale była przynajmniej te 3-4 razy mocniejsza od WiiU.
Nintendo jak zwykle idzie swoją drogą. Przy Wii moc była zbędna, więc myślą, że znowu się uda. Generalnie do zabawy nie potrzebuję najmocniejszej konsoli, jak gry będą świetne, to można się i lepiej bawić. Problem w tym, że mnie do Nintendo już nic nie ciągnie, a sam pomysł na switch nie jest IMO żadną rewolucją i stawiam na sprzedaż w okolicach Wii U.
Switch to przede wszystkim bardzo mocna konsola przenośna (w trybie przenośnym spokojnie 3x mocniejsza niż Vita). Jeśli gier będzie dużo i znajdzie się kilka perełek, a cena nie będzie wywindowana w kosmos, to konsola sprzeda się bez problemu dużo lepiej niż Wii U. Szczególnie w Japonii powinna znaleźć masę nabywców. Same pokemony skłonią wiele osób do nabycia konsoli. Poza tym można się spodziewać, że duża część devów robiących gry na 3DSa przejdzie z czasem na Switcha.