Wygląda na to, że po latach spędzonych na Ps2, Ps3 i PSP przyszedł czas na przejście z obozu niebieskich do czerwonych
.
Bardzo podoba mi się podejście Nintendo do gier i od materiałów z MK8, Zeldy i XC2 prawie nie mogę się oderwać
.
Tak więc mam parę pytań przed zakupem.
1. Czy na obecną chwilę jest na switcha jakaś lepsza ścigałka od MK8? Po prostu chodzi mi o coś z czym mógłbym się dobrze bawić i z niskim poziomem trudności na start.
2. Siłą rzeczy w Zeldy nigdy nie grałem, a XC2 kojarzy mi się mocno z FF12 (i późniejszymi). Ta pierwsza to jak rozumiem głównie spędzanie czasu w świecie gry i historia na doczepkę. Nie wiem jak z tym drugim tytułem, jednak wolałbym, żeby była tam jakaś powieść do poznania i postacie do rozbudowania. Jak to faktycznie wygląda? Gdzie jest więcej słuchania dialogów?
Oraz jeśli można, to ile pamięci konsoli zajmują japońskie głosy?
3. Czy na padzie pro gra się o tyle lepiej niż na joy-konach by wydawać na niego dodatkowe pieniądze? Odczuwa się jakąś różnicę przy jednym i drugim sterowaniu?
4. Czy w sklepie z grami jest dostępny jakiś mahjong i pasjans? W moim domu będzie to miało znaczenie
.
5. Czy wydane fizycznie gry mają blokadę regionalną? Jeżeli jakaś pozycja zostanie wydana w Stanach, a w Europie nie, to czy po sprowadzeniu jej sobie do kraju konsola mi ją uruchomi?