Autor Wątek: Ultima sux?  (Przeczytany 12896 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gassus

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Ultima sux?
« dnia: Grudnia 31, 2004, 02:07:55 am »
Więc miałem ostatnio małą przygodę z ultimą.
Zamówiłem u nich Donkey Kongę (239zł+15zł przesyłka kurierem). Zaznaczyłem, że w uwagach, że bardzo należy mi na tym, aby gra była zapakowana w drugie kartonowe pudełko i doszła do mnie w stanie idealnym. No nic, czekam na paczkę. Jak przyszła, okazało się, że gra była w szarym papierze i cała pognieciona (dodam tylko, że mój kolega zamówił normalnie pocztą polską i miał wszystko zapakowane ok). Dzwonię więc do nich na skargę, a tu do mnie konsultantka (później dowiedziałem, że nazywa się Magda) zaczęła wręcz krzyczeć i pyskować. Ja się trochę zdziwiłem, bo pierwszy raz jakikolwiek konsultant mnie opieprzał. No i udało mi się po 2-3 rozmowach dojść do tego, że ja im odeślę pudełko od DK na własny koszt, a oni mi odeślą na ich. Ok, wysłałem, i po jakimś tygodniu, jak nie więcej przyszła do mnie paczka z pobraniem 9.50. Odebrałem, bo nie byłem pewien, czy jeżeli jej nie odbiorę, to wogóle będę miał jakiekolwiek pudełko. No i wysyłam do nich maila (do emila rondy), że proszę pieniądze wpłacić na takie i owakie konto, a on, że nie ma mowy o tym 8O Jak powołałem się na rozmowę z konsultantką, to powiedział, że to sprawa międzi mną, a nią. I pomimo wielu innych maili, taka firma jak Ultima, nie ustąpiła o marne 9.50. Zdziwiłem się, że polska branża konsolowa jest tak zacofana. Ja jestem klientem, więc wymagam. "Klient nasz pan" się mówi nawet. A tutaj każdy kolejny klient to nic innego jak jeden egzemplarz gry mniej, więcej gotówki w kieszeni i olewamy. No ja dziękuję, 9.50 to straszna kwota dla mnie nie jest, ale wkurzyłem się okropnie na to, jak oni olewają i nie szanują klienta. Może wyślecie do nich jakieś maile w mojej sprawie, to zrozumieją, że każdy olany klient to gorsza opinia o ich sklepie? Ja nie mogę już patrzeć na te ich logo, te durne 9.50 naprawdę wiele znaczy dla mnie w tej sprawie.
No i zobaczcie, co oni piszą w swojej reklamie (prawy, dolny róg):
Co zyskujesz zamawiając u nas?
...
6. Profesjonalna obsługa
7. Produkty bezpiecznie zapakowane

...

Jeszcze raz was proszę, wyślijcie do nich maila ( emil@ultima.pl )
Lain

dcf

• Pawka Morozow
Ultima sux?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 31, 2004, 09:26:39 am »
Taki temat jest na forum o playstation 2.........

Wolny

• Towarzysz
Ultima sux?
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 31, 2004, 10:30:57 am »
Trzeba przyznać,ze kupywałem już u Ultimy i byłem zadowolony .Tak czy inaczej faktem jest ,że na naszym rynku rzadzą pieniądze.Przykre jest jak cię Ultima potraktowała (za pierwszym razem jak ci wysłali tego DK to pewnie się pomylili).Natomiast troche przesadziłeś z tym 9.50 ,nie chcą ci oddać to niech sp.... i koniec , a nie sie wykłucasz ii jeszcze ich prowokujesz.Mimo tego incydentu myśle ,że powinieneś wziąć jakąś ekipe ,isć w nocy na ich sklep i sobie sam odbierzesz to 9.50.....oczywiście żartuje . Myślę ,że dzięki Ultimie gracze w Polsce dużo zyskują,i mimo tego incydentu sklep ten jest u nas najlepszy .Oby już więcej takich wpadek niebyło.

PS.A ten mail,i co miałbym do nich napisać?(A raczej jak zbluzgać)

Gassus

• Pionier
  • *
Ultima sux?
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 31, 2004, 11:01:04 am »
No dobra, z tym mailem trochę przesadziłem. Po prostu chciałem głównie podzielić się tą opinią o ultimie z kimś innym. Ulżyło mi po tym, w sumie ;]
Następnym razem będę kupował w świecie nintendo.
Lain

Palli

• Budowniczy socjalizmu
Ultima sux?
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 31, 2004, 11:37:03 am »
I tak w Polsce duzo sie zmienia jezeli chodzi o poszanowanie klienta. Widac jednak, ze zdarzaja sie jeszcze takie wyjatki. Mnie nie zdenerwowaloby te 9,50 - to akurat mozna przezyc. Bardziej bym pojechal ta kobite, bo widac nie zdaje sobie sprawy, ze ona pracujac tam jest dla klientow, a nie na odwrot.

"Palli is indeed a highly mathematical language, surpassing even Hebrew and Sanskrit in this aspect."

Wolny

• Towarzysz
Ultima sux?
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 31, 2004, 11:47:04 am »
Gassus,do tej baby mozesz podać ,maila .Oczywiście jeśli takowy posiada. :lol:

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
Ultima sux?
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 31, 2004, 11:57:29 am »
No ultima dala ciala -moze pani magda miala zly dzien:P ,a co do samego tematu to gracze musza sie informowac gdzie kupowac przez net

dcf

• Pawka Morozow
Ultima sux?
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 31, 2004, 12:51:08 pm »
wolę świat gier, ani razu się nie zawiodłem.

Gassus

• Pionier
  • *
Ultima sux?
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 31, 2004, 14:04:04 pm »
Może do magdy to będzie mail magda@ultima.pl , bo oni od imion nadają adresy. Ew. zadzwońcie na któryś z tych numerów i poproście o rozmowę z panią magdą (0-22) 624-78-16, tel./fax 654-60-42 :D Nawet mój kumpel przy rozmowie z nią się nieźle wku*wił i stwierdził, że pyskuje.
Lain

Ako

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Ultima sux?
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 31, 2004, 14:09:22 pm »
Wątpie zerby ktos stad zadzwonił.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

lewik

• Człowiek dobrej roboty
Ultima sux?
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 31, 2004, 15:02:57 pm »
Przede wszystkim to ultima ma bardzo nieciekawe ceny.

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

Geba

• Towarzysz
Ultima sux?
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 31, 2004, 15:09:53 pm »
Nie no Gass, juz tematy zakładasz, bo Ci się opakowanie pogniotło, gee XDDD A bardziej serio, to w sumie denerwujące musiało być, ale za bardzo się gorączkujesz i tak, imho ;P No, ale siakąś skargę na tą Magdę (nie wiem, czy to możliwe, nie znam się ;)) czy coś mógłbyś wnieść.
Imho ŚN lepszy od Ultimy, zawsze profesjonalnie i szybko :P (z własnego i innych expa mówię ;)).

Dionizos

• Pionier
  • *
Ultima sux?
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 31, 2004, 16:02:08 pm »
Ja nigdy nie zapomne jak zamówiłem Time Splitters 2 w ultimie.Po tygodniu czekania zadzwoniłem i dowiedziałem sie że paczke wysłali, po następnym dzwoniłem drugi raz i jakaś uprzejma pani powiedziala że zabrakło dla mnie egzemplarzy. Zresztą  na swojej stronie mają w ofercie gry po aterakcyjnych cenach a jak sie dzwoni to mówią że nie ma ale może kiedyś będzie.

Wudi

• Przodownik pracy
Ultima sux?
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 31, 2004, 16:48:39 pm »
Co do szacunku i dbania o klienta, nieprzecietnym krolem jest CDPROJEKT, kupilem Toce RD2 nie moglem zaonstalowac, zarejestrowalem gre przez neta, wyslalem do nich maila ze nie moge zainstalowac i ze to i to sie dzieje i po 5 minutach dostalem maila zwrotnego co mam zrobic, zrobilem i wszystko zaczelo dzialac.
You're asking: how? My answer is : long and hard :wink: .

Gatekeeper

• Pionier
  • *
Ultima sux?
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 31, 2004, 17:39:18 pm »
Faktycznie na Ultimę trzeba uważać. Czasami wszystko jest O.K. ale zdaża się, że przyślą ci takie gówno że się poskładać można. Poza tym nie zabezpieczają dobrze przesyłek, a jak płacę za grę 200-250 zł to nie chcę dostawać wyglądającego jak wyjęty z gardła produktu. Tak naprawdę, najlepszy jest SwiatNintendo. Dobrze pakują przesyłki, a gry prawie zawsze sprowadzane są prosto z Anglii, a nie pochodzą od polskiego dystrybutora Lukas Toys, którą to firmę uważam za wyjątkowo nieudolną.
360 myśli na minutę...

Wolny

• Towarzysz
Ultima sux?
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 31, 2004, 18:37:14 pm »
Ja sobie zamawiałem SSX3 ,po ponad tygodniu jakaś klientka dzwoni (może ta Magda) i mówi ,że niemają tej gry i pyta się czy rezygnuje z zakupu,no to ja mówie ,że tak. :twisted: ,puzniej i tak kupiłem u nich Ratcheta. :lol: Bo całkiem solidna firma mimo kilku wpadek.

miki

• Pionier
  • *
Ultima sux?
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 31, 2004, 18:41:15 pm »
Ja ostatnio zamówiłem SSX 3 na GC w ultimie i się okazało że już nie mają gry chociaż było napisane że gra jest dostępna w 24godz. Dobrze że przynajmniej  szybko mnie poinformowali że nie mają już tej gry.

doogie

• Obywatel
  • **
Ultima sux?
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 31, 2004, 20:22:34 pm »
Zamówiłem kiedyś w Świecie Gier nówki Zeldy WW i Metroida, po tygodniu czekania przysłali mi gry używane (za każdą zapłaciłem 200PLN) i bez kart VIP-owskich. Ale nie wykłócałem się bo miałem już dosyć - kilka dni wcześniej zamówiłem w Mad Games-ie oryginalny kabel GC<->GBA, a przysłali kabel RGB/AV Bigbena!!! Ustałiłem z nimi telefonicznie, że odeślę im go a oni przyślą mi to co zamówiłem i oddadzą mi kasę za przesyłkę. Kasy do dziś nie widzę, a kabel przysłali - ale nieoryginalny.

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
Ultima sux?
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 01, 2005, 02:28:56 am »
Światgier to oszuści - zamówilem u nich kiedyś nówke Virtua Fighter i też dostałem używaną w cenie nowej!!!... :evil:
GT: Trusio

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
Ultima sux?
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 01, 2005, 10:35:42 am »
Cytat: "lewik"
Przede wszystkim to ultima ma bardzo nieciekawe ceny.

to powiedz nam jaka firma ma "ciekawe ceny" chyba ,ze to tajemnica?:)

Tori

• Towarzysz
Ultima sux?
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 01, 2005, 16:31:37 pm »
Tetsuo ;) to nie wiedziałeś, że takie wałki w naszym pięknym kraju odchodzą? ;) Trza było zamówić w Świecie Nintendo, tam są ludzie, którzy znają się na swoim fachu. Pewnie tam w Ultimie ludzie uczą się krętactwa, bo dowodem na to jest Anek, która tam kiedyś pracowała, buhahaha
zaufaj sobie a odkryjesz źródło niespotykanej siły.

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
Ultima sux?
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 02, 2005, 02:03:09 am »
Sprawa Anek chyba nie do końca jest wszystkim znana i jasna, więc może lepiej nie poruszać tego tematu... Chociaż... :?
GT: Trusio

Blink

• ZMP-owiec
Ultima sux?
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 02, 2005, 02:16:04 am »
dokladnie, trusio ma racje, szkoda mowic o Anek, a zreszta bylo juz o tym wspomniane w jednym temacie

Gassus

• Pionier
  • *
Ultima sux?
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 03, 2005, 23:40:51 pm »
Moglibyście podac mi linka do tematu z ta cala anek?
Lain

Blink

• ZMP-owiec
Ultima sux?
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 04, 2005, 02:42:16 am »
jest on wdziale Swiat Nintendo, w tym temacie najnowszym :wink:

Geba

• Towarzysz
Ultima sux?
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 04, 2005, 15:30:59 pm »
Hmm..no Tori ma całkowitą rację, zamówiłem ostatnio SC2 w ŚN i przyszedł idealnie - w terminie, bez żadnych kłopotów :D

Don

• Gość
Ultima sux?
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 13, 2005, 16:17:31 pm »
A ja panowie będę kombinował z dużymi  sklepami internetowymi z Wielkiej Brytanii. Jak wyliczyłem, za nowego MGS3 z przesyłką do Polski zapłacę 210 PLN'ów...

JimDeGriz

• Proletariusz
Ultima sux?
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 22, 2005, 17:08:48 pm »
Jeśli chcecie kupić w Ultimie Suikodena 4 to się nie doczekacie !!!!!!
Poniewasz premiera tej gry według nich odbędzie się około 30 lutego  :lol:  no śmiech na sali  :lol: . Do sprawdzenia w 90 numerze Extrema

kaneda

• Pionier
  • *
Ultima sux?
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 27, 2005, 13:57:33 pm »
Ultima jak dla mnie jeszcze niczym złym mi nie zawiniła:p  wręcz przeciwnie, dzięki niej kiedyś kupiłem sobie gacka z 2 grami , 2 padami i memorką za niecałe 500zł.  :)  i otrzymałem konsolke kurierem odrazu drugiego dnia, coś pięknego :twisted:  dzięki nim  nakatowałem sie w Metroida i Mario Party 4 :D

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Ultima sux?
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 24, 2005, 19:35:21 pm »
Ultima to profesjonalny sklep , nie przecze .Tyle,że ceny sa iście kosmiczne .Aha i jeszce jedno - na podstawie ultimy ustalane sa wiekszosc cen  w innych sklepach wysylkowych
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Blotniaks

• Towarzysz
Ultima sux?
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 24, 2005, 19:58:23 pm »
jay jay ciekawe jest ze gdy SN wprowadza jakies promocje to Ultima je powiele w trymiga
Blotniaks twoj przyjaciel jak go widza dziewczyny jezdza inaczej

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Ultima sux?
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 24, 2005, 20:00:27 pm »
nie wiem  -nie interesuje mnie to - te wszytskie sklepy to zdziercy. Ja tam kupuje u pewnego norberta  i jak narazie nie narzekam :)
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

lupinator

• Gość
Ultima sux?
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 24, 2005, 21:33:22 pm »
Moje zdanie to: Ultima to totalnie debilski sklep dwa razy zamwiałem gre kurierem i ani razu nie doszła!! :evil: po 2 tygodniach dzwoniłem a oni że "gra już doszła proszę sprawdzić na poczcie" a totalnym szczegółem że ja kurierem zamawiałem a jak na poczte polazłem to dostałem tylko godzine bezsensownego czekania w kolejce!!!!!!! Ultima to *#@#*

Akuma

• Pionier
  • *
Ultima sux?
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 24, 2005, 21:33:42 pm »
Ultima. Kupowałem tam nie raz i w większości przypadków byłem zadwolony. Przesyłki dochodziły na czas, były dobrze zapakowane i nie miałem do nich zadnych zastrzeżeń. Z cenami jest róznie- niektóre produkty sa drogie ale z drugiej strony Ultima ma najlepsza biblioteke platyny na ps2. Obecnie widac tez tendencją racjonalnych cen - np. gry od EA kosztują 169~179 zł, czyli tyle ile powinny. Nie ma tu więc zawyżania cen. Oczywiście niektóre tytuły mogłyby byc tańsze.

Teraz wpadka - jedyna jaką miałem z ultimą. Zamówiłem gre na Gacka i kiedy przyszła okazało się że nie jest nówką - na płycie były odciski palców i kilka rysek. Wkurzyłem sie strasznie i zadzwoniłem do nich. Dostałem odpowiedź, że taki towar dostali od dystrybytora ale nie bardzo w to wierze. Moze po prostu chcieli opchnąc starocia  :evil: .

Świat Nintendo. Szybka przesyłka, świetnie zapakowany towar i wysokie ceny które skutecznie odstraszają (przynajmniej mnie).  Choćby nie wiem jak cudowny i super był sklep to i tak czynnik cenowy jest dla większości konsumentów najważniejszy. Rozumiem, ze nowości sa drogie ale naprawde stare gry w cenach rzędu 200 zł to już spore uchybienie. Z chęcią bym uzupełnił swoja kolekcje ale nie przeskocze tego pułapu cenowego  :roll: . Rynek dyktuje inne ceny.

A na koniec .... MediaMarkt :). Lubie tam kupowac  - szczególnie gry na PS2. Czesto maja niezłe ceny, zafoliowane gry i zero poblemów z obsługą. Kupiłem kiedyś FFX i po powrocie do domu okazało się ze płyta jest pęknięta - konkretnie centralna , przezroczysta część płyty. Oczywiście pojechałem ją wymienić. Spodziewałem się ze obsługa będzie mi wmawiać, ze to moja wina itp. a tymczasem dostałem nowa płytke i dobre słowo na droge  :D. Profesjonalnie.

Frank Jaeger

• Towarzysz
Ultima sux?
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 25, 2005, 00:09:48 am »
Cytat: "Akuma"
Teraz wpadka - jedyna jaką miałem z ultimą. Zamówiłem gre na Gacka i kiedy przyszła okazało się że nie jest nówką - na płycie były odciski palców i kilka rysek. Wkurzyłem sie strasznie i zadzwoniłem do nich. Dostałem odpowiedź, że taki towar dostali od dystrybytora ale nie bardzo w to wierze. Moze po prostu chcieli opchnąc starocia  :evil:

Niestety, mówili prawde.. Lukas Toys to właśnie taka "solidna firma"...

Akuma

• Pionier
  • *
Ultima sux?
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 25, 2005, 06:37:58 am »
Cytat: "Frank Jaeger"
Cytat: "Akuma"
Teraz wpadka - jedyna jaką miałem z ultimą. Zamówiłem gre na Gacka i kiedy przyszła okazało się że nie jest nówką - na płycie były odciski palców i kilka rysek. Wkurzyłem sie strasznie i zadzwoniłem do nich. Dostałem odpowiedź, że taki towar dostali od dystrybytora ale nie bardzo w to wierze. Moze po prostu chcieli opchnąc starocia  :evil:

Niestety, mówili prawde.. Lukas Toys to właśnie taka "solidna firma"...

Moze to i prawda ale teraz juz za późno aby sie dowiedziec. Gra była dość tania i pojawiła sie w sklepie w jednym egzemplarzu - wydaje mi się to trochę dziwne. Ale tak jak mówiłem - ta wpadka nie wpływa znaczaco na moja ocene Ultimy. Z pewnością jeszcze nie raz u nch kupie - szczególnie że zaczynają powoli wprowadzać atrakcyjne ceny.

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Ultima sux?
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 29, 2005, 14:38:27 pm »
Jeśli chodzi o ceny to panuje u nich lekki chaos, inna cena w reklamie prasowej, inna na stronie, inna na miejscu w sklepie.

Ganon

• ZMP-owiec
Ultima sux?
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 30, 2005, 19:19:27 pm »
70% mojej kolekcji jest z Ultimy, i zamierzam tam nadal kupowac, bo zawsze mam dostep do najnowszych artykulow, zawsze mi odkladaja gry 8)  No i plus za obsluge! Jeden pan milo mnie zaskoczyl, kiedy szukalem poradnika PE, do MP, a on powiedzial, ze mozna do niego dzwonic, albo po prosic, a on pozyczy. No i Jos. Zawsze uczciwie doradzi i pogada. Wspanialy sklep, z tradycjami. Bliski, swojski...
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

Wolny

• Towarzysz
Ultima sux?
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 30, 2005, 21:45:04 pm »
Ciekawi mnie jedna rzecz, na ankiecie Ultimy jest podana data prezentacji Xbox360 na mTV,data...14 MAJ w godzinach wieczornych???O cio chodzi??

matek666

• Towarzysz
Ultima sux?
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 30, 2005, 21:49:45 pm »
Cytat: "Wolny"
Ciekawi mnie jedna rzecz, na ankiecie Ultimy jest podana data prezentacji Xbox360 na mTV,data...14 MAJ w godzinach wieczornych???O cio chodzi??

O to, że Xbox360 bedzie prezentowany na MTV 14 maja w godzinach wieczornych?
And will you tell all your friends,
You've got your gun to my head?