Pograłem z 10 godzin (jestem pod koniec drugiego worlda) i muszę powiedzieć, że gra jest rewelacyjna!
Obawiałem się, że niektóre oceny mogą być zawyżone i stąd tak wysoka średnia, ale gra jest naprawdę świetna. Widać, że włożono w nią mnóstwo pracy. Jest to też imo obecnie najładniejsza gra na Switcha. Aż dziw bierze, że ta niepozorna maszynka może pociągnąć tak śliczną grafikę. Strasznie podoba mi się interface i design gry. Wszystko jest dokładnie przemyślane, spójne i czytelne. A królików po prostu nie da się nie lubić
Ogólnie gra jest dość łatwa. Znaczną większość starć przejdziemy za pierwszym razem. Czasem może paść nam ktoś z drużyny, ale jak się trochę uważa i kombinuje, to można tego w prosty sposób uniknąć. Na razie robię głównie fabułę, jednak po przejściu danego świata dostajemy specjalne wyzwania, które mają często mniej standardowe cele (np. pokonaj wszystkich wrogów w 3 tury) i są trudniejsze.
Poza tym w grze jest trochę lekkiej eksploracji. Tu coś wdusić, tam przesunąć, dobiec na czas itp. Z czasem otrzymujemy dostęp do nowych umiejętności, więc z początku nie wszystkie bonusy w danym świecie da się zdobyć. Ogólnie jest, co robić. Szczególnie jeśli ktoś zamierza przejść grę na 100%.
Osobiście bardzo polecam połączenie Mario i Królików od Ubi. Mam nadzieję, że gra okaże się komercyjnym sukcesem i w przyszłości zobaczymy podobne kolaboracje. Wyszło im to naprawdę super!