Na moim średnim lapku forza wygląda nawet nieźle. Ale granie na klawiaturze to lipa straszna. Co zauważyłem to bardzo duża ilość asyst, które można włączyć lub nie. Z tego co pamiętam, to poprzednie forzy były idealnie skrojone pod pada i pewnie w tym przypadku będzie tak samo. To będzie naprawdę dobra gra, ale z pewnością nie najlepsza symulacja.
(....)
Forza jest niezwykle elastyczna i uniwersalna zarazem w tym aspekcie. Nie tylko możesz się z kontrolą trakcji pobawić, ale również masz bezpośredni wpływ na sam model jazdy.
Autorzy trafili w punkt, dając kilka możliwości do wyboru - symulacja, zręcznościowy oraz pomiędzy. Kapitalna sprawa, bowiem zadowoli wymagających weteranów symulacji, a jeżeli ktoś nie ma czasu, ochoty ćwiczyć, może ustawić zręcznościowy model, wybrać poziom łatwy, włączyć wspomaganie i cieszyć się grą.
Zdecydowanie zgadam się, że
Motorsport 7 dostarczy, a czy to będzie najlepsza symulacja....czas pokaże.
Należy pamiętać, że tu będzie brane pod uwagę kilka czynników. Wiesz, mnie model jazdy w
Assetto Corsa bardziej się podoba, ale taka
Motorsport 6 jest co najmniej dwa okrążenia przed nią.
Nie tylko wygląda znacznie lepiej, ale też o wiele więcej oferuje.
Ja z wyborem nie będę miał problemu. Kupię PC Dwa, FM7, oraz GTS. Ale nie każdy będzie miał chęć i gotówkę by w kilka tygodni, czy nawet miesięcy wydać te powiedzmy siedemset zł na trzy gry wyścigowe by przekonać się, która jest najlepsza.
FM7 zapewne wzorem poprzedniczki dostarczy kampanię na ok trzydzieści godzin. Drugie tyle zapewnią zadania poboczne + gra przez sieć i ponad siedemset pojazdów. Konkurencja również będzie kosztowała ponad 4 Kazimierze, ale zawartość jest znacznie skromniejsza. Oczywiście maniak danej marki i tak będzie bronił zaciekle swoją ukochaną pozycję, ale jak ktoś nie jest zaślepiony przez fanbojstwo przyzna, że pod względem zawartości FM7 już rozjechała resztę gier wyścigowych na bieżącej generacji. A to, że jednemu bardziej spodoba się PC, innemu GT, jeszcze inny będzie się w
DiRT zagrywał, to oczywiste, choć jak widać na forum, nie dla każdego.