Pograłem betę. Optymalizacja jest niezła, mój 4 letni laptop to ogarnia więc jest dobrze. Nie wszystko na full ofc, ale jest dobrze i płynnie.
Graficznie jest trochę nierówno, ale styl bardzo mi się podoba, do tego trzeba osobno skomentować wodę, bo chyba lepiej wyglądającego oceanu jeszcze nie było, jest tak dobrze.
Trzeba jednak pamiętać, że gra jest głównie nastawiona na coopa, najlepiej w grupie znanych osób, bo w tedy gra się po prostu rewelacyjnie. Bez tego jest ok, ale to nie to samo, bo z randomami ciężej się dogadać, aczkolwiek póki co wszyscy fajnie trzymają się razem i współpracują. A współpracować trzeba, statek sam nie popłynie, trzeba ogarniać żagle, ich ustawienie względem wiatru, naprawiać statek kiedy ma dziury, bądź wylewać wodę na zewnątrz, kiedy już statek zacznie jej nabierać. Strzelanie z dział to także przyniesienie kuli z zapasów i naładowanie go. Samo nic się za nas nie zrobi i to jest fajne.
W momencie wypłynięcia na wody w celu poszukiwania skarbów ciągle trzeba mieć w głowie jedno, inni gracze również pływają i należy wypatrywać horyzont czy nikt nie podpływa. Tutaj oczywiście jak w życiu, albo chcą nas zatopić, albo przepłynąć obok. Nikomu wierzyć nie można i często nie wiadomo jak się zachować, a to jest w tej grze najlepsze.
Grałem krótko, ale gra się super, rewelacyjna gra do coopa, gorąco polecam.