Grunt aby była wsteczna kompatybilność, sporo gier mam kupionych cyfrowo na ps4 i chciałbym te tytuły zatrzymać po przesiadce.
Dokładnie.
Musi być wsteczna kompatybilność, nie wyobrażam sobie kolejnej remaster station i dojenia mnie za granie w gry które mam na PS4. (....)
Najgorszą rzecz jaką mogli by zrobić to bawić sie w całkowicie zbędną wstęczną kompatibilność.
Przegłosowane.
Da wam Sony wsteczna kompatybilność
Zielarz ma sporo racji w tym, że gracze nie ogrywają nowych, świetnych gier z braku czasu, więc na cóż starszymi pozycjami się zajmować. A nowy sprzęt kupuje się dla nowych gier.
Z drugiej strony lepiej by takowa opcja była, niż miałoby jej nie być. To oczywiste. Kto będzie chciał - skorzysta. Jeżeli nie, nie ma sprawy.
Niemniej ja tego nie widzę u Sony, a szkoda.
Bo jednak to od gracza zależy w co sobie chce tam pograć.
Niestety takie
The Last of Us Remastered bodaj w zaledwie jeden dzień sprzedało się w ilości 1.6 mln. egzemplarzy, a obecnie przebiło ponad sześc milionów sprzedanych kopii.
Podobnie jest z kolekcją
Uncharted. To hity sprzedażowe.
A, że premiera kontynuacji, to okolice 2019r. czyli gdzieś tam w pobliżu nowej maszyny od Sony, to raczej wyciskamy ostatnie soki z PS4(Pro), a wersja piękniejsza na piątkę i wyciskamy Kazimierze z graczy.
Bo jeżeli analizują słupki sprzedażowe i mają trochę oleju w głowie (a tak zapewne jest), to tak zapewne zrobią.
Oczywiście mogą podpatrzyć jak to konkurencja robi i z jakim pozytywnym odzewem się to spotkało w środowisku graczy i sprezentować wsteczną plus jakąś formę enhanced, ale Sony za bardzo pazerne jest i dopóki będzie sobie wygrywało wojny, to nie wyciągnie ręki do graczy.
Co do mocy obliczeniowej, to liczę, że nie będzie to przybierało formy Pro + Ultra Super, tylko, że hukną nową jakością jak zawsze.
Na natywne 4k w każdej grze bym nie liczył, natomiast na odwiedziny 30 k/s raczej tak
Ciekawe czy odtwarzacz UHD będzie w standardzie i zaskoczą miło graczy jak lata temu przy okazji trójki, czy raczej będą wycinać co tylko się da jak przy PS4(Pro).
Co do premiery, to wiele wyjaśni nadciągające E, ale stawiałbym na 2019r/2020r.