Zakładam wątek dla osób, które mają dość obecnych gier i chcą powspominać czasy, jak to dawniej bywało. Temat ten kierowany jest również do wszystkich tych, którzy zaczęli grać 10 lata temu i chcą ograć klasykę naszego hobby. Również dla tych, którzy ominęli wiele wspaniałych pozycji, z minionych lat, a mają ochotę nadrobić, teraz i w przyszłości, zaległości (to ja). Zapraszam również osoby chcące powtórzyć dane pozycje, po wielu latach, z perspektywy dorosłego człowieka, który niejedno widział.
Graczem jestem od blisko 35 lat i jak popatrzę na swoją listę życzeń growych, a także ilości pudełek na regałach, z tytułami starymi i starszymi, które czekają na ogranie, to ciągle powtarzam sobie pytanie, kiedy to ogram. Może ten temat sprawi, że zarówno ja, jak i inni mi podobni, zacznę przechodzić te pozycje.
O jakich grach czy też lepiej generacjach konsol tu piszemy? U progu nadejścia nowej generacji proponuję, tzw. retro, czyli piszmy o gierkach do 6 generacji konsol - NGC, PS2 i Xbox. Wszystko co było przed, jak najbardziej chłońmy.