W każdym razie Polska jest odwzorowana słabo i np. drogi w miastach wyglądają, jakby były ekologicznie pokryte mchem, jak zleci się nieco niżej.
W sumie to wcale nie ma u nas dróg, po prostu jest rozciągnięta tekstura z map Bing jak mniemam. Budynki też mocno chybione, ale nie oszukujmy się, nikt by ręcznie budynków nie ustawiał, bo by im życia na to zabrakło. Zgadzają sie konktury budynków (są wzięte z map), natomiast zauważyłem ciekawą rzecz - kolor dachu jest brany z map bo u mnie, gdzie w okolicy są domki jednorodzinne, praktycznie każdy kolor dachu się zgadzał, gra wykrywa też czy jest to dach płaski czy spadzisty - tutaj jednak sporo zależy od rozdzielczości mapy w danym miejscu, oraz tego czy od jakiegoś elementu odbiło się światło - więc np. mój dom dostaje nierówny spad, bo są dwie kalenice i robi z tego jakiś dziwny koszmarek
Jak jednak podlecimy wyżej... Zwiedza się super, z daleka rozpoznawałem miejscowości w pobliżu, zrobiłem sobie też wycieczkę w Pieniny gdzie ostatnio miałem urlop, wystartowałem z Popradu, okrążyłem Tatry i już z daleka widziałem jezioro zalewowe w Czorsztynie, więc bez problemu przeleciałem nad wszystkimi miejscami które zwiedziłem (widząc nawet braki, np. w kolejce linowej na Palenicę, gdzie nie została nawet szpara w drzewach, bo samej kolejki się nie spodziewałem), a potem sobie poleciałem na Kraków i też jakoś trafiłem (i godzina z życia poszła).
Świetna gra na odprężenie i bardzo fajnie, że sterowanie jest mega proste (zwolnienie kół strzałką w lewo, A do przyspieszenia i potem tylko latanie analogiem - nawet w GTA jest trudniej). Jak się nie leci 20m nad ziemią to naprawdę fajnie wygląda i warto pobrać grę (wybrałem bez danych offline) na sesje "relaksacyjne". A kto jest fanem lotnictwa pewnie po samouczkach przeżyje jeszcze więcej przygód.