Ja skończyłem grę w tym roku i uważam ze jest zdecydowanie lepsza od części piętnastej, jeśli chodzi o mnie, fabuła bardzo dobra nawet ciekawe postacie fabularne, z czarnych charakterów podobał mi się Hugo Kupka, czy też Benedikta, system walki w stylu hack and slash nawet nie najgorszy przypominający coś na wzór FFVII Remake, tylko bez sekcji wybierania komend, obszary po których postać się porusza, ogólnie grafika próbuje być bardziej realna nie wiem jak to napisać takie odniosłem wrażenie jak pierwszy raz włączyłem grę, co wygląda nawet bardzo ładnie, brakowało mi w grze zmiany postaci, szkoda ze gra została ograniczona tylko do głównego bohatera, ponieważ w czasie gry miałem ochotę pograć tez Jill, z minusów jeszcze mógłbym wymienić puste lokacje, a raczej brak dungeonów poza głównymi misjami, może gdyby dodali więcej zawartości gra była by lepsza a tak to postać porusza się po pustych zamkniętych przestrzeniach, DLC jeszcze nie skończyłem, w sumie jestem gdzieś na początku, tudzież brakowało mi w grze tego typu lokacji, wiec raczej będę zadowolony, grze dałbym 9 z minusem, bardzo dobra odsłona, raczej chciałbym zobaczyć jeszcze w przyszłości kolejną numerowaną odsłonę od tego teamu.