według mnie fajny temat, bo okazuje się, że na komórkach tez można dobrze szpilać, ja mam siemens m65 i gier javowych jest mnóstwo (na całą serię siemensów x65), spora część to nudne crapy, ale jest też pare o dziwo bardzo wciągających gier, najlepsze to te z GameLoftu (czyli oddział UBIsoftu zajmujący się grami na komórki) : Prince of Persia, Splinter Cell, Aspahlt Urban GT, XIII. jest też dużo fajnych gierek od innych developerów (np. seria Fantasy Warrior), zdarzają sie też świetne strategie turowe (CO, Ancient Empires) i ogólnie jest w co grać, oprócz tego można znaleźć również gry pisane pod Jave 3D, ale niestety zwykle za wolno chodzą, żeby można była komforotwo grać, oczywiście wszystkie gry można znaleźć za free w necie, jako, że telefon ma wbudowane 13 mega pamięci gier możemy mieć w jednej chwili w telefonie zapisanych kilkadziesiat!,na prawdę doskonałe sprawa na nudne wykłady na studiach, grafika jak na zwykłego koma stoi na niezłym poziomie (ekran 132x176pix), niemniej teraz przymierzam sie do kupna n-gage (miało być PSP, ale, że przekładają premiere, to będzie właśnie n-gage na razie)