Witam forumowiczów,
piszę totaj na forum ponieważ mam kilka pytań odnosnie Wii, sam się nie znam zbytnio na konsolach (dotychczas grałem jak już na pc), dlatego chciałbym się dowiedziec kilku rzeczy od znawców lub posiadaczy Wii.
1. Czy rzeczywiście Wii jest najlepszą konsolą, oferującą najlepsze gry na rynku? Zadaje to pytanie ponieważ gość w MM powiedział mi, że Wii jest najlepiej sprzedającą się konsolą i jest najbardziej popularna.
2. Ostatnio sobie kupiłem sharp aquos 50 cali, dlatego pomyslałem, ze fajnie będzie sie grało w gry na tak dużym TV z wykorzystaniem "pistoletu". Mam jednak pytanie czy gry na Wii działają w truHD czy tylko hd heady?
3. Czy to prawda, że Wii to konsola dla dzieci? Taką słyszałem opinie od znajomego. Mam 29 lat i bardzo lubię fpp-y, wyścigi, bijatyki(niestety na PC jest ich mało) i strzelanki, czy dużo jest takich tytułów na Wii? Które polecacie?
4. Słyszałem, że konsole nowej generacji maja grafike lepszą od PC. Ostatnio grałem w Supreme Commander i grafika mi sie nawet podobała. Czy w takim razie gry na Wii wyglądają ładniej od np. tej gierki co ją wymieniłem?
5. Słyszałem również, że na konsolach nowej generacji można oglądać filmy na nośnikach HD. Z tego co mi powiedziano Playstation3 ma BlueRay-a, a x-box 360 ma HD-DVD. Czy na Wii również można oglądać filmy na jednym z tych nośników czy tylko na DVD?
6. Chciałbym się również spytać jakie są popularne wyścigi i strzelaniny na grę przez sieć? Usługa grania po sieci jest darmowa czy płatna?
Z góry dziękuję za odpowiedzi na moje pytania.
ps: jestem laikiem jeżeli chodzi o konsole, więc mogłem powypisywać głupoty