Nie spodziewałem się dobrej produkcji na Wii, uważałem że w tym roku gier wyjdzie niewiele i większość z nich to będą tzw "crapy". Nintendo jednak na przekór wszystkim udowodniło, że są solidną marką. Nowe Mario powalił wszystkie inne platformówki na kolana.
Nowe Mario to absolutny hit, poprzedna odsłona była wielką produkcją, a ta ... pod każdym względem będzie jeszcze lepsza. Mario Galaxy 2 to niesłychana wieść...wieść o której Świat Graczy już dawno nie słyszał. Przy niej newsy GOW III (Ps3) Resident Evil (Psp), Gran Turismo (psp) brzmią jak anonse w codziennym Głosie Pomorza. Z podobnym hukiem niegdyś na Wii ukazała się Zelda. Nintendo wówczas osiągnęło wielki sukces. Mimo wszystko martwi mnie znikoma liczba zapowiedzianych gier, jeden HIT i pare średniaków to na Sony i Microsoft może okazać się za mało. Mario Galaxy 2 to z pewnością wielka gra, której śmiało można przyznać miano generała...jednak sam generał bez solidnego wojska z przeciwnikami wojny nie wygra. Jest więc wielki hit, ale co dalej ?