dzisiaj dostalem kolejnego smsa z lancuszkiem, pisali aby kazdy z czarna opaska na ramieniu poszedl do szkoly na znak zaloby. jak dla mnie wiele lancuszkow wymyslanych jest przez jakies mlode nastolatki, ktore chca stworzyc klimat smierci papieza. juz nawet w tv madrzy ludzie (swieccy) wypowiadaja sie aby narod troche wyluzowal, niech nie pokazuja ciagle jacy sa smutni tylko niech wezma sie za to co im papiez przekazal. jesli chcesz tak pokazac ze zal ci papieza idz do Kosciola i przy okazji tam sie pomodl, byc moze tez przy okazji zlapie cie kamera i bedziesz w tv, wtedy juz calkiem sie pokazesz. przeciez wiadome jest ze czesc osob troche sie afiszuje. kiedy nasz papiez zyl nie bardzo zwracali na niego uwage, jest papiez, ktory nawraca swiat i tyle. dopiero w momencie jego cierpienia, gdy zrobilo sie o nim glosno ludzie zaczeli sie glebiej interesowac. jak czesto ogladaliscie w tv jego przemowienia? jak czesto czytaliscie o nim artykuly? jak czesto interesowaliscie sie jego osoba? sami sobie odpowiedzcie. bo nie wierze ze kazda osoba "przezywajaca" smierc papieza ciagle sledzila jego zycie. i teraz tacy ludzie mowia ze byl ich autorytetem?. ktos madry powiedzial: "Czlowieka slucha sie dopiero w trakcie jego smierci", tak jest teraz w wiekszosci przypadkow, ludzie dopiero teraz mysla nad tym co on przekazal, wczesniej zyli wlasnymi sprawami. wiem ze za miesiac wiele osob juz zapomni o tej sytuacji, zaczna zyc wlasna droga, jaka zyli jeszcze kilka miesiecy temu. to beda ci, ktorzy pozowali wlasna bolesc po utracie papieza. wlasnie takie osoby tez robia lancuszki. myslicie ze glupie lancuszki ze spelnianiem zyczen robia osoby dla dobra ludzkosci? niech sie im cos spelnia? nie, to wszystko jest dla zabawy. dlatego tacy ludzie tez wykorzystujac sytuacje z papiezem robia swoje lancuszki. mozna poznac po tresci kiedy komus zalezy na papiezu a kiedy jest to czesc "zabawy". z takimi dwoma osobami mialem stycznosc, ktore chcialy sie pobawic. to jest zalosne. wiem ze sa ludzie, ktorzy robia lancuszki aby na prawde pomoc papiezowi, ale sa tez ci inni, z krzywo poskladanymi mozgami.