Rodzicom i swoim opiekunom trzeba uświadamiać ,że gry to nie jest jakaś głupota tylko rozrywka eloktroniczna(tłumaczcie to jak chcecie byle by was zrozumieli
),która pozwala nam przetrwać w chwilach rozstania z nim gdy wyjeżdżają gdzieś na wakacje albo w takich gdy za oknem latają krowypod wpływem silnego wiatru ,a grad robi dziury w ziemi wielkości tych podobnych na polu golfowym hehe
.Poza tym warto im dać od czasu do czasu jakiś artykuł vide:PSX EXTREME albo N+ gdzie o grach piszą ludzie mający w tej branży wielkie doświadczenie i co poniektórzy mają tyle lat co oni(jedna z wypowiedzi mojego taty:jeju...zostawiłbyś już te głupie gry i się pouczył albo wyszedł na pole z kolegami,przecież to jest dla dzieci. Teraz jest już lepiej od kiedy zapodałem mu F-Zero GX
i wytłumaczyłem co nieco),chodzi mi o takie materiały gdzie gry okazały się lekarstwem na jakąś chorobe(kiedyś wyczytałem chyba w PE ,że jacyś tam lekarze wykorzystywali gre Half-Life do leczenia klaustrofobi
).Teraz już nie mam zbyt wielu problemów z rodzicami ,ba nawet mnie rozumieją i w pewnym stopniu akceptują moje hobby ,które kiedyś uważali za strate czasu
,ale pamiętam gdy jeszcze przed tą akceptacją musiałem czasami zamykać się w pokoju i wyciszać ,,volume" w TV
.Więcej problemów miałem raczej z zakceptowaniem jednej z mojej ulubionej formy spędzania wolnego czasu
ze strony kolegów,dziewczyny i osób zupełnie mi nieznanych co to zupełnie gdy zobaczą napis PS2 albo X-BOX nie mają bladego pojęcia co to w ogóle oznacza i patrzą na Ciebie jak na dziwaka
.
Ps.Ostatnio spotkałem się z niezwykle zaskakującą reakcją mojego taty ,który nic nie wiedział o tym ,że zamówiłem sobie przez internet gre(wiedziała tylko o tym mama , a ja sądziłem ,że mu powie
niestety myliłem się) i gdy ów przesyłka przyszła z zamówionym przeze mnie towarem tata nic o niej nie wiedząc zapłacił za nią i wręczył mi ją pytając się tylko co to jest,a gdy mu odpowiedziałem ,że to gra tata powiedziała:ojeju...znowu heh ,ty to chyba nigdy z tego nie wyrośniesz
-myślałem ,że będzie gorzej
.