Autor Wątek: Anime  (Przeczytany 243099 razy)

Ako

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Anime
« Odpowiedź #400 dnia: Sierpnia 12, 2005, 21:43:34 pm »
Soul Hunter, anime tez mi sie bardzo podobało, a nawet było zajebiste ze tak powiem. Leciało na RTL7.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
Anime
« Odpowiedź #401 dnia: Sierpnia 12, 2005, 21:44:46 pm »
mi tak srednio, dalo sie ogladnac ale zadna rewelacja nie byla....

Tarniak

• Gość
Anime
« Odpowiedź #402 dnia: Sierpnia 12, 2005, 21:47:29 pm »
Yatta!!!!! I wszystko jasne :wink:.

Player01

• Gość
Anime
« Odpowiedź #403 dnia: Sierpnia 12, 2005, 22:33:02 pm »
Maly epizod z zycia Wudiego:
Gdy mialem 5 lat w telewizji pojawil sie nowy kanal: Polonia 1. Oferowal on przezycia, ktore dla 5 latka byly spelnieniem marzen - kilka godzin kreskowek to jest to. Namietne ogladanie Yattamana sprawilo, ze wszystko dookola zaczelo sie nazywac yatta, byl yatta odkurzacz, yatta mama itp. itd.
Mialem rowniez manie na punkcie klockow lego, pozatym zawsze bylem kreatywnym dzieciakiem, do tego ambitnym, lubiacym konkurencje. Po pewnym czasie zauwazylem, ze wszyscy lubia yattamana, jednak ja mialem cos wiecej: wyobraznie i klocki lego. Pewnego dnia, postanowilem dac upost swym emocjom, wysypalem klocki przed TV i wzialem sie do roboty. Tak oto powstala: Yatta pszczola! Chodzilem z nia wszedzie, ciagle sie nia bawilem, koledzy z przedszkola mi jej zazdroscili. Jednego pewnego dnia moj swiat legl w gruzach (chociaz w rzeczywistosci bylo fajnie). Jak zwykle zabralem Yatta pszczole do przedszkola i zaczalem sie nia bawic, nagle zauwazylem, ze mam w grupie ruda dziewczyne przypominajaca to ze zlego skladu w yattamanie, coz moglem zrobic? Podszedlem i zaczalem latac nad jej glowa yatta pszczola, niezmiernie glosno sie przy tym smiejac i bzyczac (bez skojarzen :wink: ), w koncu zly rudy potwor wstal i przejechal mi paznokciami po policzkach. Obudzilo sie we mnie cos zlego, obrot, chwila zastanowienia, rozped, kopniecie rudej w brzuch*, ruda wleciala na wozek z kompotami i obiadkiem, rozwscieczona twarz woznej i wychowawczyni, dezintegracja yattapszczoly :cry: , to byl szok.

*z tym punktem ma zwiazek jeszcze jedna wazna skladnia, ale o tym pozniej.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #404 dnia: Sierpnia 12, 2005, 22:36:14 pm »
Kop w brzuch, ostre! w tym wieku :o

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Player01

• Gość
Anime
« Odpowiedź #405 dnia: Sierpnia 12, 2005, 22:41:14 pm »
Ogladalo sie filmy karate na VHS co wieczor (Van Demme i Schwarzenegger rzadzili wtedy tym rynkiem), ojciec entuzjasta, do tego zawsze w przedszkolu bilem sie z kolegami. Koles mnie raz wkurzyl to sie rozpedzilem, skoczylem na niego, jak lezal to na nim usiadlem, podnioslem go za fraki i przypieczetowalem dzielo przywalajac mu z bani, farba na czole i wymowki nie ida w parze.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
Anime
« Odpowiedź #406 dnia: Sierpnia 12, 2005, 22:46:29 pm »
świetna historyjka. Szkoda że niezrobiłeś zdjęcia yatta pszczole 8)

Player01

• Gość
Anime
« Odpowiedź #407 dnia: Sierpnia 12, 2005, 22:55:25 pm »
To byl zlepek 10 klockow, teraz wydaje sie to niczym, ale wtedy to wymagalo prawdziwego skilla.

Kontynuujac historie filmow karate:
1. W zerowce byl pierwszy gosciu ktorego sie balem, skakal wszystkim na szyje, gdy go przewrocilem wstal i przywalil mi kolanem po jajach :shock: .
2. W pierwszej klasie nie pamietam zbyt wielu akcji, pamietam, ze kolega z klasy powiedzial, ze moja dziewczyna, jest jego dziewczyna, popchnalem delikwenta na tyle ostro ze zaliczyl cholendarna glebe, nie obylo sie bez lez, ale nie naskarzyl na mnie.
3. W drugiej klasie pierwszy raz zrobilem uzytek z piesci, drugi kolega przystawial sie do mojej "kobiety" :D.
4. W trzeciej klasie podstawowki bylo mnostwo akcji, w iscie hollywodzkim stylu. Najmocniejsze bylo, gdy kolezanka smigala na nowiutkiej hulajnodze po korytarzu (dziewczynka byla 2 razy wieksza ode mnie i wszystkimi rzucala :shock:), gdy robilo ktores tam z rzedu okrazenie rozpedzilem sie i zrobilem wzlizg w jej nogi z boku, tak ze spadla z hulajnogi, glowa przywalila o kierownice i zlamala reke :shock: , mi sie nic nie stalo, a calosc zgonilem na "przykry wypadek". Generalnie w 3 klasie zaczelo sie tworzenie band, chodzilismy z kolegami po szkole i bilismy rowiesnikow, ale najwieksza przyjemnosc sprawialo nam atakowanie starszych, to jak potrafili nas w czasie dostawania wyzywac i straszyc, masakra. Pozniej juz wszystko sie we mnie uspokoilo, chociaz wg. karty zdrowia wciaz bylem swirusem.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
Anime
« Odpowiedź #408 dnia: Sierpnia 12, 2005, 23:50:34 pm »
ale z ciebie hultaj

Tarniak

• Gość
Anime
« Odpowiedź #409 dnia: Sierpnia 12, 2005, 23:54:31 pm »
Cytat: "Player01"
Generalnie w 3 klasie zaczelo sie tworzenie band, chodzilismy z kolegami po szkole i bilismy rowiesnikow, ale najwieksza przyjemnosc sprawialo nam atakowanie starszych, to jak potrafili nas w czasie dostawania wyzywac i straszyc, masakra. Pozniej juz wszystko sie we mnie uspokoilo, chociaz wg. karty zdrowia wciaz bylem swirusem.

Grupowy cwaniaczek, mogłem się spodziewać.

Player01

• Gość
Anime
« Odpowiedź #410 dnia: Sierpnia 13, 2005, 11:53:25 am »
Taka byla moda :luzak: .
Teraz jestem spokojnym chlopakiem, ktory bije sie tylko w obronie slabszych :).

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
Anime
« Odpowiedź #411 dnia: Sierpnia 13, 2005, 13:22:30 pm »
umiesz opowiadać Player01 8)  Ciekawa przeszłość :wink:

selene

• Gość
Anime
« Odpowiedź #412 dnia: Sierpnia 16, 2005, 12:33:42 pm »
Wrocilam z reANIMki  8) kewl
Zmusilam sie do obejrzenia pierwszych trzech odcinkow Bleach'a, do ktorego bylam uprzedzona... kurde, jakie to fajne!  :P

Jesli ktos lubi krotkie, glupkowate komedie to polecam Nanami-chan. Nie wiem, czy w zalozeniach tworcow to faktycznie miala byc komedia (chyba raczej cos pouczajacego dla malych dzieci, przynajmniej na to wskazuja motywy przewodnie poszczegolnych odcinkow), ale jak to pewien gosc na sali powiedzial "ktos kto robil to anime musial byc na niezlych prochach"  :lol:

Kochan

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #413 dnia: Sierpnia 16, 2005, 14:13:57 pm »
Kurde nareście udało mi sie dorwac pierwszy odcinek GENERAL DAIMOS po polsku i mam linki do yattamanów po polsku niedługo zaczne ściągac
oraz kilka nnych anime z dziecinstwa jak CAPTAIN TSUBASA, GOLDRAKE,GIGI,Calendar man.A co do współczesnego anime to najlepszy jest HELLSING a po nim jest neon genesis evangelon i trigun :)
Jak by ktoś chciał  to moge wysłac PM me :) najlepiej w lineagu :) Collous

Dolny

• Pionier
  • *
Anime
« Odpowiedź #414 dnia: Sierpnia 16, 2005, 15:09:35 pm »
Kurde nareście udało mi sie dorwac pierwszy odcinek GENERAL DAIMOS po polsku i mam linki do yattamanów po polsku niedługo zaczne ściągac
oraz kilka nnych anime z dziecinstwa jak CAPTAIN TSUBASA, GOLDRAKE,GIGI,Calendar man.A co do współczesnego anime to najlepszy jest HELLSING a po nim jest neon genesis evangelon i trigun  
Jak by ktoś chciał to moge wysłac PM me  najlepiej w lineagu  Collous

Stary podaj linki do Tsubasy!! PROSZE :)

Kochan

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #415 dnia: Sierpnia 16, 2005, 15:58:45 pm »
Już podane :)

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #416 dnia: Sierpnia 16, 2005, 16:06:44 pm »
A są to nowego tsubasy? mi tez podaj linki ;)

Renshu Clan

Player01

• Gość
Anime
« Odpowiedź #417 dnia: Sierpnia 16, 2005, 16:43:38 pm »
Nie malo sie wkurzylem. Sezon 3 naruto konczy sie niedokonczona walka :? .

Kochan

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #418 dnia: Sierpnia 16, 2005, 17:09:18 pm »
JA chcesz linka to na gg jak bede wolny to ci odpisze

selene

• Gość
Anime
« Odpowiedź #419 dnia: Sierpnia 16, 2005, 21:59:35 pm »
Hmm... na ogol nie ogladam ani filmow ani anime z gatunku 'komedia romantyczna' bo to zazwyczaj nudny i oglupiajacy twor jest :P  :wink:  Ale wlasnie skonczylam 13-odcinkowa serie "I my me! Strawberry eggs" i nawet mi sie podobalo  :roll:  
Zabawna historia goscia, ktory nie majac na czynsz postanowil zostac nauczycielem. Problem jednak w tym, ze w szkole ktora wybral panuja seksistowskie zasady i mezczyzni nie moga w niej pracowac. Dlatego tez nasz bohater postanawia przebrac sie za kobiete i mimo wszystko zdobyc prace... i przez to zaczynaja sie rozne problemy.
Mozna obejzec... ;]

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
Anime
« Odpowiedź #420 dnia: Sierpnia 22, 2005, 16:48:21 pm »
Ja Anine oglądam sporadycznie.Nie jestem jakimś wielkim fanem mangi,ale jak Dragon Ball był w latach swojej świetności to wiedziałem o nim wszystko.Teraz oglądam Trigun i Chamelot Ninja.

TaiCat

• Towarzysz
  • A11 y0u2 b453
Anime
« Odpowiedź #421 dnia: Sierpnia 22, 2005, 22:20:23 pm »
może już nie fanatycze jak kiedyś ale jeśli zdaży się okazyja chętnie pooglądam anime.Zazwyczaj czytam mangi w empiku ale jużdze np na konwnty anime BAKA i "helperuje" na Kamikaze(baj de łej że na Console roomie).Moja ulubiona seria anime to Berserk,Naruto(do hm...11 tomu mangi i równolegle z odcinkami)Full Metal Alchemist,Trigun a z mangi GTO,Chrno Crusade i lubie poczytać dojinshi:) moje ulubione gatunki to shojo,shonen i niektóre yaoi

JimDeGriz

• Proletariusz
Anime
« Odpowiedź #422 dnia: Sierpnia 24, 2005, 10:10:19 am »
Czy wiecie gdzie moge znaleść napisy do Ghost in the Shell : Stand Alone Complex 2nd.   :?:  :?:  :?:

Chodzi mi o napisy do pięciu ostatnich części tej seri .

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #423 dnia: Sierpnia 24, 2005, 11:21:02 am »
tutaj poszukaj, jest bardzo duzo napisów do anime.
http://www.animesub.info/katalog.php tyle, ze przez ostatnie dni cos im serwer padł.

Renshu Clan

selene

• Gość
Anime
« Odpowiedź #424 dnia: Sierpnia 24, 2005, 17:20:36 pm »
Wczoraj obejzalam cala serie (krotka - 6 odcinkow) anime Furi Kuri (FL CL) i... polecam kazdemu  :mrgreen:  Maksymalnie odjechane anime  :twisted:  Niby komedia, ale jednak ma tez w sobie cos glebszego... warto obejzec.

joshimitsu

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #425 dnia: Sierpnia 24, 2005, 17:40:57 pm »
Cytat: "selene"
Wczoraj obejzalam cala serie (krotka - 6 odcinkow) anime Furi Kuri (FL CL) i... polecam kazdemu  :mrgreen:  Maksymalnie odjechane anime  :twisted:  Niby komedia, ale jednak ma tez w sobie cos glebszego... warto obejzec.

Lucky girl :!:  :(

Bo jak nie to naślę na Was swojego kota. Już on się Wami zajmie!!!;PPPPP

selene

• Gość
Anime
« Odpowiedź #426 dnia: Sierpnia 24, 2005, 18:06:04 pm »
Cytat: "Joshimitsu"

Lucky girl :!:  :(

Oj Joshi, a Ty znowu marudzisz :P  :wink:  Jak chcesz moge Ci podeslac na plytkach...

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #427 dnia: Sierpnia 24, 2005, 19:35:42 pm »
widze ze z bleach robi sie taki sam shit jak z naruto...odcinek 46 moga se wsadzic tam gdzie slonce nie dochodzi, rekord ogladania jakies 30 sekund ........jak ja kocham takie odcinki................ :evil:  :evil:  :evil:

selene

• Gość
Anime
« Odpowiedź #428 dnia: Sierpnia 24, 2005, 20:02:13 pm »
Cytat: "walker_san"
widze ze z bleach robi sie taki sam shit jak z naruto...odcinek 46 moga se wsadzic tam gdzie slonce nie dochodzi, rekord ogladania jakies 30 sekund ........jak ja kocham takie odcinki................ :evil:  :evil:  :evil:

...mozna sie bylo tego spodziewac...
Dlatego nie lubie tych przydlugich serii anime... Pokazcie mi jakas dluzsza serie, w ktorej pozniejsze odcinki nie robia sie nudne/naciagane/nudne  :?

27 epow to max...

JimDeGriz

• Proletariusz
Anime
« Odpowiedź #429 dnia: Sierpnia 24, 2005, 21:43:32 pm »
Cytat: "Ako"
tutaj poszukaj, jest bardzo duzo napisów do anime.
http://www.animesub.info/katalog.php tyle, ze przez ostatnie dni cos im serwer padł.

Fakt niedziała ale może inną stronke znacie  :?:  :?:  :?:

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
Anime
« Odpowiedź #430 dnia: Sierpnia 24, 2005, 22:04:07 pm »
Fryty tyty dotknij pyty

dcf

• Pawka Morozow
Anime
« Odpowiedź #431 dnia: Sierpnia 25, 2005, 11:16:51 am »

Obejrzałem pierwszy odcinek jakieś dwa tygodnie temu i.....nic nie zrozumiałem 0_0

Slay

• Przodownik pracy
Anime
« Odpowiedź #432 dnia: Sierpnia 25, 2005, 14:16:10 pm »
Ja Oglądałem Tylko Naruto.... Chociaż wole Komiks.... Chetnie bym tez oblookał jakies anime... jakie polecacie?

i kto tu ma najwiekszego gs ??

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #433 dnia: Sierpnia 25, 2005, 15:23:18 pm »
poczytaj pozostale strony a znajdziesz cos pewnie...........

TaiCat

• Towarzysz
  • A11 y0u2 b453
Anime
« Odpowiedź #434 dnia: Sierpnia 25, 2005, 22:31:24 pm »

hehehe Fooly Cooly:P:P pogibane na maxa XD
Ride on shooting star"!!

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
Anime
« Odpowiedź #435 dnia: Sierpnia 25, 2005, 23:03:11 pm »
Ostatnio oglądam Wolf's Rain - studio Bones i Yoko Kanno mnie nie zawiedli  :o  

Jestem też w trakcie Full Metal Alchemist - miłe zaskocznie, dużo lepsze niż sądziłem, godne polecenia :)

Cinderella Boy - dla fanów Lupina III takich, jak ja - reszta odpadnie :P  :D  

Now and Then, Here and There - wspaniałe, jedno z najlepszych anime ever w moim prywatnym rankingu - nie moge tylko dostać dalszych odcinków nigdzie   :|   :cry:

Jeśłi szukasz polewki i padaki, to Di Gi Charat :shock:  :lol:

Dużo jest świetnych anime, tylko nie ma kiedy tego oglądać  :P  :wink:
GT: Trusio

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #436 dnia: Sierpnia 26, 2005, 09:20:20 am »
a ja sciagam znow cala serie berserk........to jest cos co warto oglodnac.......

JimDeGriz

• Proletariusz
Anime
« Odpowiedź #437 dnia: Sierpnia 26, 2005, 09:51:20 am »
Cytat: "Trusio"

Jestem też w trakcie Full Metal Alchemist - miłe zaskocznie, dużo lepsze niż sądziłem, godne polecenia

Ja już dawno skończyłem pierwszą serie i czekam na drugą . No i pełnometrażowy  :D  

Polecam bo to dobra seria  :P

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Anime
« Odpowiedź #438 dnia: Sierpnia 26, 2005, 10:01:49 am »
A ja mam pytanie: czy anime po prostu ściągacie przez torrent or something like that, czy macie też jakieś inne źródła? W końcu ściągnięcie zajmuje mase czasu :shock:

Ma ktoś może wszystkie odcinki Cowboya Bebopa? Zawaliste anime, jedno z najlepszych, jakie oglądałem.

JimDeGriz

• Proletariusz
Anime
« Odpowiedź #439 dnia: Sierpnia 26, 2005, 10:21:06 am »
Mi to kumpel ściąga filmy  :D  Dobrze że mamy podobny gust do filmów z tym że nie zawsze niestety  :D

Cowboya Bebopa oglądałem kiedyś na Hiperze czy coś ( taki kiepski kanał o grach ) .Obejrzałem wszystkie odcinki i zdecydowanie polecam  :D
A i nie zapominajmy o pełno metrażowym Cowboyu Bebopie o tytule "Pukając do nieba bram " czy coś.