Autor Wątek: Anime  (Przeczytany 243225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
Anime
« Odpowiedź #960 dnia: Czerwca 24, 2006, 14:51:46 pm »
Ponownie Akira mnie wciągnęł- to ciekawe, bo za każdym razem wydaje się coraz lepsze i lepsze... znów za to zachorowałem na posiadanie własnego motocykla  :x

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 2
Anime
« Odpowiedź #961 dnia: Czerwca 24, 2006, 17:57:45 pm »
Fruits Basket 21 - 26 - dociągnałem to do końca i musze powiedzieć, że było bardzo wdzięczne. Dobrze sie przy tym bawiłem. Tylko gość "przepraszam, że żyje" był nieco iryutuający.

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #962 dnia: Czerwca 27, 2006, 00:51:28 am »
Wie ktoś może czy warte grzechu są odcinki Naruto od 160 wzwyż? :woll:

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #963 dnia: Czerwca 27, 2006, 10:15:30 am »
Nie warte, lepiej przerzucić się na One Piece. Naruto obecnie jest najgorszym anime, które jest wyświetlane.
I Bóg rzekł: potrzebujecie 100 gram bitej smietany i 10 gram cukru...

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #964 dnia: Czerwca 27, 2006, 10:27:08 am »
One Piece jestem na 114 odcinku, wszystko fajnie tylko denerwuja mnie dluzyzny jak w Dragon Ballu, walki po kilka odcinkow,a le ogolnie fajnie sie oglada :D

Bleach tez mozna ogladac, moze tez sa fillery, ale ciekawsze niz te z naruto

Ako

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Anime
« Odpowiedź #965 dnia: Czerwca 27, 2006, 14:38:20 pm »
Cytat: "Ibra"
Wie ktoś może czy warte grzechu są odcinki Naruto od 160 wzwyż? :woll:

Jesli jestes fanem naruto, to warto. Ja czerpie frajde z ogladania prawie kazdego odcinka. Co prawda fillery sa kwasowate i ten cały Naruto robi sie denerwujacy (Kage bunshin no jutsu w kazdym odcinku po 10 razy - jego jedyna technika), ale i tak ujdzie ogladac, ale nic sie nie stanie jak przeczekasz te fillery, duzo nie stracisz.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

fazanaldo

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #966 dnia: Czerwca 27, 2006, 15:19:02 pm »
Cytat: "_Music"
Ponownie Akira mnie wciągnęł- to ciekawe, bo za każdym razem wydaje się coraz lepsze i lepsze...

Taa ja też ostatnio na Akirze się zawiesiłem, plus do tego Ninja scroll. taki powrót do klasyki. A z nowszych to "appleseed" zrobiło całkiem niezłe wrażenie
DRES GENERATION MEMBER

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #967 dnia: Czerwca 27, 2006, 16:18:05 pm »
Sytuacja w przypadku Bleach'a jest identyczna jak z Naruto. Zwróć uwagę, że z każdym kolejnym epkiem Bleach robi się coraz gorszy :? I ciągle nie wyjaśniono kwesti kiedy dzieją się wydarzenia z OAVki nr 2, czy przed tymi filler'ami, czy już po.

A co do dłużyzn z One Piece to się zgadzam, zresztą osoby śledzące mangę wiedzącą, że z jednego Chaptera, twórcy anime robią dwa epki :)

Skoro już jesteś na 114 epku to znaczy, że oglądasz najlepszą Sagę w One Piece: Alabastę :wink:

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
Anime
« Odpowiedź #968 dnia: Czerwca 27, 2006, 19:28:31 pm »
dobra,krótko - szukam jakiegoś zajebistego serialu-komedii anime... nie znam się prosze o radę- tylko zeby nie było za długie (z 20-25 odcinków maks). słyszałem dużo dobrego o love Hina, Great teacher onizuka i Scholl rumble ale nie wiem czy uderzać...
pomożecie?
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
Anime
« Odpowiedź #969 dnia: Czerwca 27, 2006, 19:49:18 pm »
Mnie bardzo przypadł do gustu Fruits Basket , Aishiteruze Baby i Shuffle. Oprucz tego bardzo sympatyczne jest Rec, a z nowych serii polecałbym Air Gear i Disgaee.

Scholl Rumble olałem bo to jest od gagu do gagu i szczerze mówiąc nie zachwyca. Chociaż osobiście wysiadłęm na pierwszym odcinku.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #970 dnia: Czerwca 27, 2006, 19:51:19 pm »
aras ogladnij Golden Boy, usmiejesz sie co nie miara :D

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #971 dnia: Czerwca 27, 2006, 20:48:06 pm »
Krzychu nie zniechęcaj ludzi do School Rumble :D Według mnie śmiało z tych co wymieniłeś możesz uderzać w School Rumble - świetna komedia szkolna z wprost świetnymi postaciami(Erin, Inamori, Harima, Yakumo itd.) Uważam, że obecnie to jest najlepsza komedia jaka wychodzi. Polecam jeszcze Great Teacher Onizuka, ale to anime ma 43 epki, więc nie mieści się w twojej skali maksymalnej. A GoldenBoy też można obejrzeć, ale koniecznie przed School Rumble, bo z przyzwyczajenia ogląda się starsze anime, później nowsze :wink:

PS.: GoldenBoy ma, tylko niestety 6 epków :cry:

selene

• Gość
Anime
« Odpowiedź #972 dnia: Czerwca 27, 2006, 21:14:56 pm »
Those Who Hunt Elves - lekka, przyjemna komedia, troche w stylu Slayers. Polecam

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #973 dnia: Czerwca 27, 2006, 23:52:09 pm »
Oprocz tego polecam Shin CHana z Jetix. Leci jakos o 23:30. Jak dla mnie genialne anime i swietny polski dubing :D

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

_Music

• Łajka
Anime
« Odpowiedź #974 dnia: Czerwca 28, 2006, 00:48:46 am »
słyszałem dużo dobrego o love Hina

Ja tam Love Hinę lubię, choć pod koniec robi się trochę męczące. Ma 26 odc, anime w stylu "1 gość nieudacznik kontra 10 panien w jednym mieskzaniu"- oglądnij 2,3 odc- jesli podejdzie to lookaj.
Choć i tak warto do bodajże 10 odc- jeden odc. jest masakrystyczny, jeśli chodzi o humor i do tej pory się śmieję jak go wspominam (rpg na "żywo").

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #975 dnia: Czerwca 28, 2006, 17:54:09 pm »
RPG na żywo, pamiętam to :D Najlepsza była kwestia NPC w starych RPGach :D

homesickalien

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #976 dnia: Czerwca 28, 2006, 18:00:53 pm »
łłłłłłłłłłłłłłłłłłłłlhhhhhhhyyyyyyyyyyyy?

Don't
try to tell us what is right for us
we don't give a fuck anyway...

Don

• Gość
Anime
« Odpowiedź #977 dnia: Lipca 02, 2006, 10:50:31 am »
Ok fan Anime co prawda ze mnie żaden (niedawno zaliczyłem dopiero Akirę  :oops:  -  który to film zrobił na mnie bardzo duże wrażenie...), ale ostatnio przeskakiwałem na kablówce z kanału na kanał i ku memu zaskoczeniu znalazłem Cowboy Bebop.

Odcinki nadawane są na TVP Kultura o zmiennych porach:

02.06. Niedziela - 21:50
03.06. Poniedziałek - 22:05
04.06. Wtorek - 23:10
05.06. Środa - 22:10
06.06. Czwartek - 21:40

Czy ktoś znający serię może mi powiedzieć jakie odcinki są teraz wyświetlane?

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
Anime
« Odpowiedź #978 dnia: Lipca 02, 2006, 11:39:36 am »
eee w senisie? po kolei są wyswietlane- o to chodziło? :mrgreen:
wczoraj był 'asteroid blues', a dziś będzie 'stray dog struit' -od siebie dodam że skoro nie widziałes całej serii to naprawdę warto to tvp kultura odpalac co wieczór i wziąc poprawkę na jakość polskiego lektora :wink: (zwłąszcza że drugi odcinek to niezłe jaja)

Don

• Gość
Anime
« Odpowiedź #979 dnia: Lipca 02, 2006, 11:54:33 am »
Chodziło mi o to czy np. Cowboy Bebop nie ma serii (po np. 25 odcinków każda) i który dokładnie odcinek jest teraz wyświetlany. Po prostu nie wiem czy opłaca mi się teraz to oglądać (mże starciłem już jakieś bardzo ważne wątki :?: :D )

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
Anime
« Odpowiedź #980 dnia: Lipca 02, 2006, 12:25:54 pm »
jest tylko jedna 26 odcinkowa seria, wlaśnie puszczany był jej dopiero pierwszy odcinek (który jest po to by poznać bohaterów, w drugim już się zdarzy coś ważnego dla serii). Za 25 dni nastąpi mocny koniec histori.
Teraz powinno być wszystko jaśniutkie jak słoneczko

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
Anime
« Odpowiedź #981 dnia: Lipca 02, 2006, 13:09:20 pm »
Szkoda, że w tv nie lecą już Slayersi  :(  moje ulubione anime ever. Na szczęscie, na otarcie łez mam Evangeliona jeszcze.

Don

• Gość
Anime
« Odpowiedź #982 dnia: Lipca 02, 2006, 13:28:18 pm »
Cytat: "<Aras>"
jest tylko jedna 26 odcinkowa seria, wlaśnie puszczany był jej dopiero pierwszy odcinek (który jest po to by poznać bohaterów, w drugim już się zdarzy coś ważnego dla serii). Za 25 dni nastąpi mocny koniec histori.
Teraz powinno być wszystko jaśniutkie jak słoneczko

Wielkie dzięki za uświadomienie :D :!: Teraz to rzeczywiście muszę pilnować zegarka i sumiennie odpalać TVP Kultura co wieczór co by podbić jej niską oglądalnść (bodajże +/- 1%)...

Nice Girl

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #983 dnia: Lipca 02, 2006, 13:40:24 pm »
Zastanawiam sie jakie anime warto teraz warto qpic/zobaczyc.. Tym bardziej ze teraz troche czasu mam (koniec sesji) wiec mam male pytanko  :oops: Czy moze mi ktos zaproponowac (no fakt ze hardcorowym widzem anime nie jestem  :? ) anime, ktore tak naprawde waszym zdaniem jest najbardziej watosciowe ale i spektaqlarne? Wiem ze to troche glupia prosba  :roll: Ale poprostu nie wiem czego szukac  :wink:  Z gory dzieki za odp  :wink:
Buzka

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
Anime
« Odpowiedź #984 dnia: Lipca 02, 2006, 14:23:30 pm »
Nice Girl, jeśli chodzi o seriale to Ci nie doradzę bo narazie sam nadrabiam zaległości, ale jeśli z pełnometrażówek nie widziałaś mononoke hime, grave of the fireflies czy ninja scroll to oglądaj bez zastanowienia :!:

Don, prosze bardzo (btw za wszelką cenę nie możesz przegapić 17 odcinka)

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #985 dnia: Lipca 02, 2006, 14:35:38 pm »
Cytat: "Nice Girl"
Zastanawiam sie jakie anime warto teraz warto qpic/zobaczyc.. Tym bardziej ze teraz troche czasu mam (koniec sesji) wiec mam male pytanko  :oops: Czy moze mi ktos zaproponowac (no fakt ze hardcorowym widzem anime nie jestem  :? ) anime, ktore tak naprawde waszym zdaniem jest najbardziej watosciowe ale i spektaqlarne? Wiem ze to troche glupia prosba  :roll: Ale poprostu nie wiem czego szukac  :wink:  Z gory dzieki za odp  :wink:
Buzka

w jakim sensie spektakularne??? akcja, komedia, komedia romantyczna, cyber punk, sztuki walki??????? trudno tak ogolnie polecic, ja moge poleciec Cowboy Bebop, Berserk, X TV, Ghost in the shel stand alone complex i duzo duzo innych ;) Buzka  :twisted:

Kraken

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #986 dnia: Lipca 02, 2006, 15:47:55 pm »
Może to dziecinne ale uwielbiam Dragon Ball. Sam nie wiem dlaczego :shock: ,ale chyba było to jedno z pierwszych anime jakie widziałem. Z bardziej "dorosłych" pozycji lubie Akire.

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
Anime
« Odpowiedź #987 dnia: Lipca 02, 2006, 16:22:31 pm »
Z obecnych serii to polecam tak:

Blood+ czyli historię rozgrywajacą się przed Blood the lat vampire. W moim odczuciu seria jest nieporównywalnie lepsza od pierwowzoru (który z kolei uważam za bezmózgą wyrzynkę). Saya - która w kinówce była ponurą jak śmierć dziewczyną - tutaj jest zwykłą nastolatką mającą przyszywanego tatę i braci. Postacie są sympatyczne, scenariusz jest sensowny i trzymający się kupy. No po prostu jest kawał dobrego anime. Chociaż trzeba powiedzieć wyraźnie, że nie jest wybitne i nowych kierunków rozwoju z pewnością nie wytyczy.

Higurashi no Naku Koro ni. Pozycja z kategorii dziwnych. Na japońskiej prowincji istienieje pewna wioska, która raz w roku celebruje swoje własne święto. Mieszkańcy wierzą, że według klątwy ktoś wtedy umiera w niewyjasnionych okolicznościach. Po za tym zdecydowanie mają oni coś do ukrycia... A w światyni trzymane są narzędzia tortur.
Anime składa się z oddzielnych historii , przy każda zajmuje przewaznie  4 epizody.We wszystkich występują dokładnie te same postacie, chociaż na zakończenie zawsze ktoś z pierwszoplanowych ginie.

Dotychczas anime zaczynało się 3 razy - w epizodzie 1, epizodzie 5 oraz epizodzie 9.

Ray the animation czyli odprysk ze świata Black Jacka. Główna bohaterka kiedy była dzieckiem trafiła do ludzi, którzy zajmowali się nielegalnym handlem organami. Ją pozbawiono oczu, ale Black Jack wszczepił jej nowe ofiarowująć przy okazji mały prezent. Jej wzrok może przenikać przez ciało i przedmioty. Pracuje jako hirurg więc bardzo się to jej przydaje. Jednoczesnie jej dawni oprawcy wciąż czegoś od niej chcą.

xxxHolic czyli paranormalna komedia. Główny bohater ma w szkole sympatię - czyli laskę od której od razu robi mu się ciepło na sercu - ,  antypatię - czyli kolesia, który go doprawdza do szału oraz widzi i czuje duchy. No i któregoś dnia trafia do pewnego lokalu, którego właścicielka z marszu zmusza go bycia swoim niewolnikiem. Czyli robił żarcie, chodził na zakupy i realizował jej zlecenia.

Pierwowzorem była manga grupy Clamp więc nie należy się dziwić, że pojawiają się tam osoby z innych tytułów. Jest Mokona z MKRu, Arashi z X'a i Tsubasy...

Saiunkoku Monogatari - historyczne romansidło. W pewnym stylizowanym na chiny kraju władca uprawia mnietowisiszm jeśli chodzi o sprawy krajowe, więc dostaje laskę na zachętę, zeby w końcu wziął się do roboty. Udaje się ją kupić za górę pieniędzy. I co prawda ze swoich obowiązków doskonale się wywiązuje (uważając przy okazji błędnie, że on woli facetów i dlatego bez skrępowania śpiąc z nim w jednym łózku) to ktoś jej tam zdecydowanie nie lubi...

Jest jeszcze Faye Stay Night czyli wojna o świętego Grala. Kilka lat przed pokazywanymi w serii wydarzeniami doszło do ogromnej katastrofy i miasto, wraz z licznymi mieszkańcami zostało obrucone w perzynę. Obecnie wszystko zaczyna się od początku. Mistrzowie przywołują służących aby ci ze sobą walczyli - a ten kto wygra otrzyma właśnie świętego Grala. A głównemu bohaterowi cała ta wojna bardzo się nie podoba.

Oprucz tego jest jeszcze Simoun czyli opowieść o parareligijnym zakonie dzieci walczących o dobro swojego kraju. Gdy wkraczają w dorosłość powinni się już właściwie wycofać i zdecydować jaką chcą mieć płeć. Bo chociaż wyglądają na dziewczyny, to moga wybrać, czy chcą być nimi czy chłopakami.

Z kolei Angel Heart to sensacja zachaczająca troche o City Huntera.To znaczy on sam wystepuję, ale jest jeszcze nastoletnia panna, którą wyszkolono na maszynę do zabijania i która oprucz mordów i zamachów nie zna żadnego innego życia. A ponieważ wszystko się rozgrywa w przestępczym światku to zawsze jest komu przywalić, lub kogo odstrzelić...

Kiba to takie troche fantasy. Główny bohater należy do kategorii "lepiej go nie dotykaj bo będziesz miał problemy", trafia do świata fantasy w którym obdarzeni walcżą przy pomocy golemów. Jednocześnie jego kumpel trafia do tego samego świata, ale innego kraju. I o ile na początku wszystko jest w porządku to szybko się okazuje, że władza uwielbia trzymać swoich obywateli za mordę a wyrokami śmierci szafuje na prawo i lewo.

Nana została zrealizowana dosyć wiernie na podstawie mangi Ai Yazawy pod tym samym tytułem. Obie główne bohaterki mają tak na imie. Przy czym jedna była dawniej wolakem w grupie rokowej. Zespół się rozpadł a ona w końcu trafiła do Tokio. Druga to licealistka. Jej ostatnim facetem był starszy od niej męszczyzna. Żonaty. Według jej przyjaciółki nie zajmowa się prostytucją chyba tylko dlatego, bo za seks z nim nie brała kasy. Oprucz tego jest niesamowicie kochliwa i gdyby akurta nie miała chłopaka - którego z tego co pamiętam wcale tak bardzo nie kocha  8) - to chyba zakochałaby się na zabuj po wejciu do pierwszego lepszego sklepu...

Chwilowo chyba nic więcej nie przychodzi mi do głowy.

Nice Girl

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #988 dnia: Lipca 02, 2006, 16:43:20 pm »
O mamo  :shock: Dzieqje Wam bardzo za pomoc  :oops: Naprawde teraz bede miala w czym wybierac!! <Aras>,Walker,Krzych :* Jeszcze raz THX   8)  :wink:
PS:Walker, szczerze to nie przepadam za typowymi romansidlami, ale milo jak jest w anime watek milosny :twisted: Bardziej chyba interesuja mnie sztuki walki, akcja, ale za razem wplecione motywy komedii 8)  
Buzka  :!:

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #989 dnia: Lipca 02, 2006, 17:00:34 pm »
Tenjou Tenge jedne z lepszych anime o sztukach walki, naprawde polecam, jakis tam watek milosny jest tez :P, Street Fighter Victory, One Piece( bardziej przygodowe ale tluka sie co chwile no i smiechu tez jest kupa ;), jestem wlasnie w trakcie ogladania tego )

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
Anime
« Odpowiedź #990 dnia: Lipca 02, 2006, 18:08:50 pm »
Dobra, to jakie Hentai polecacie?

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
Anime
« Odpowiedź #991 dnia: Lipca 02, 2006, 18:24:30 pm »
SexFriends
Beat Angel Escalayer
Parade Parade
Bible Black
Sex demon Queen
F3
Heartwork

Tyle ode mnie  :twisted:

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
Anime
« Odpowiedź #992 dnia: Lipca 02, 2006, 18:32:22 pm »
to weź napisz które są w miare nie zboczone, bo bym wkońcu jakiegoś hentaija sobie obejrzał (ale bez jakiś zbiorowych gwałtów termosem demonów z innego wymiaru na przeszkolance please). Takie wiesz, normalny serial z 'momentami'  :mrgreen: chyba przekazałem komunikat

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #993 dnia: Lipca 02, 2006, 19:19:44 pm »
No dobra, w Bible Black momentami przesadzają ale ogólnie fajnie się ogląda <_<

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #994 dnia: Lipca 02, 2006, 19:22:35 pm »
ja juz wyroslem z hentai  :twisted: , jakos wole seobie komedie anime ostatnio ogladac, badz cos z powazna fabula :)

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #995 dnia: Lipca 02, 2006, 19:29:33 pm »
Cytat: "<Aras>"
to weź napisz które są w miare nie zboczone, bo bym wkońcu jakiegoś hentaija sobie obejrzał (ale bez jakiś zbiorowych gwałtów termosem demonów z innego wymiaru na przeszkolance please). Takie wiesz, normalny serial z 'momentami'  :mrgreen: chyba przekazałem komunikat

Spróbuj Green Green i jego OAVke(wiem nie jest to hentai, ale takie mocniejsze Ecchi) oraz Slave Sisters i SexFriend.

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
Anime
« Odpowiedź #996 dnia: Lipca 02, 2006, 20:03:48 pm »
SexFriends - bohaterka rozstała się ze swoiim chłopakiem, no ale potrzebuje faceta, który by ją zadowolił. Trafia na głównego bohatera, który by jednak wolał, żeby łączyło ich coś oprucz seksu. Oprucz tego jest jeszcze pielęgniarka i druga uczennica, która daży kolegę sympatią i wiele o nim myśli.

Gwałtów zero, przemocy zero - postacie kochają się bo chcą. Tylko seks z ludźmi. Zabawek zero.

Beat Angel Escalayer - główna bohaterka jest wojowniczką o dobro, sprawiedliwość i inne takie. Ładuje baterię wtedy gdy się ją wystarczająco podnieci. Innymi słowy bez seksu nie jest zdolna do walki. Przeważenie robi to ze swoim chłopakiem, ale kiedy nie wywiązuje się on ze swoich obowiązków, trafia w ręcę potwora. I to on ją zadowala. Później trafia na nowszy model tej złej, która też ją obrabia.

Sceny gwałtu dwie z czego jedną biorąc pod uwagę fakt, że to się jej podoba trudno brać na poważnie, a druga... Tego się nie da brać na poważnie, po za tym i tak jest szczęśliwe zakończenie, więc jeśli ktoś nie podobnych scen to chyba będzie mógł przymknąć oko.

Połowa scen seksy pomiędzy ludźmi, druga z udziałem potworów, czy różnych stworów. Zabawek zero. Przemoc... może w połowie przypadków.
No i pwien robot wygląda na małolatę.

Parade Parade - główna bohaterka ma wyposażenie zarówno damskie, jak i męskie i jest początkującą piosenkarką. Jej menadżerka czująca się za nią odpowiedzialna, a będąc zdrową, młodą kobietą ma czasami ochotę na troche seksu. Oprucz tego ma znajomą, która kiedyś była z nią w zespole. Obecnie ma ona główną bohaterkę apetyt i utrzymankę.

Co do gwałtów to w drugim epizodzie wspomnieli o tym, że mendażerka i jej znajoma były wykorzystywane kiedy same zaczynały karierę, ale jest to zdecydowane bardziej powiedziane niż pokazane. Oprucz tego właściwie to ich nie ma, bo ciężko potraktować zmuszenie do seksu głównej bohaterki, która wcale tak bardzo się nie stawia. Troche lesbijskiego seksu, troche innego.  Zabawek zero, przemocy właściwie też zero.

Bible Black- chyba klasyka hentai. W pewnej szkole uczniowie zaczynają się zajmować czarną magią. A można ją wykorzystywac w bardzo różny sposób.

Gwałtów to tu chyba jest połowa, czy nawet więcej, sporo przemocy i nieco zabawek.

Sex Demon Queen - parodia fantasy z momentami. Jest jedna smarkata, którą tacy jedni chcę wykorzystać. Nie udaje im się, ponieważ znajdują się dwie dobre, które jej pomagają. Jednak chodziło ona do jednego takiego przybytu, który zrobił z niej specjalistkę od lesbijskiego seksu. A, że główna bohaterka nie jest tak całkiem przekonana, żeby powiedzieć nie, to smarkata składa jej stosowne podziękowania. No ale jest taka jedna, która na nie polowała no i chce przed śmiercią je przykładnie ukarać. Bohaterki dają się uprowadzić i wykorzystać.

Zabawek nie ma, przemocy może odrobinę, a gwałtów nie da się poważnie traktować.

F3 - rzecz o pewnej frustratce. Pewna dziewczyna jest bardzo niezadowolona, że może się sobą bawić, ale nie może zadowolić. Z tego faktu nie jest zadowolona jej siostra i kilka inna dziewcząt, które dla chwały własnej i jej starają się ten stan zmienić.

W ostatnim odcinku powiedzmy, że pojawia się facet i zajmuje się paniami trochę wbrew ich woli - co nie zmienia faktu, że i tak są z tego zadowolone.

Przemocy mało lub wcale, zabawek całkiem sporo, a gwałty... bez przesady.

Heartwork - coś z kryminałem. Któregoś pieknego dnia główny bohater przez pomyłkę bierze nie swoje rzeczy. Jak sprawdza to się okazuje że jest właścicielem broni - a niedługo później dowiaduje się, kogo ma zlikwidować. Przy czym istnieje podaje, że ta konkretna broń sprawia, że ludzie, którzy ją posiadają - świrują. No w każdym razie jego partnerka jest chętna, dziewczyna będąca jedynym świadkiem morderstwa po tym traci zmysły niby też.

W sumie sceny są niezłe, przy czym pod koniec dochodzi do gwałtu i morderstwa i ostani epizod (są 3) chyba lepiej sobie darować.

Body Transfer - w pewnej szkółce grupa uczniów przekonuje się, że ich wokół uczelni istnieje jakieś pole siłowe czy coś w tym stylu i nie mogą się wydostać. Chłopak jest jeden, panien jest kilka. Niektóre są napalone na chłopaka, inna na drugą pannę. No i od czasu do czasu świadomości zmieniają się ciałami.

Przemocy zero, gwałtów zero, zabawek zero. Jedna scena podchodzi pod pedofilię.

Discipline - seryjka chyba tej samej ekipy co Bibe Black, co daje pewien wgląd jeślic hodzi o stronę wizualną. Elitarna uczelnia, dyrekcja lubiąca się zabawić i rózne imprezki chętnych do seksu.

Jedna scena gwałtu, zabawek od pierona. Przemoc... No jest...

Futarii Ecchi - ona i on. Razem młode małżeńśtwo. Żadne z nich nie ma doświadczenia w tych sparawach i dopiero się zaczynają uczyć. Na sobie nawzajem

Gwałtów zero, przemocy zero, zabawek zero.

No dobra, mam jeszcze troche ale już nie chce mi się pisać.

Nice Girl

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #997 dnia: Lipca 02, 2006, 20:13:06 pm »
Teraz jestem na etapie Tenjou Tenge i musze przyznac ze rzeczywiscie pokazy walk sa tam jedne z lepszych (ktore widzialam  :roll: ). Ale rozwalaja mnie tam te WIELKIE Piersi Ayi i Mayi (jak hmm "rośnie"  :roll: ), ale ogolnie anime ciekawe  8)
Co do hentai to nigdy do konca nie zrozumiem co w nich jest ciekawego... Animki uprawiajace sex  :shock: o brother  :roll: No ale ja sie nie znam  8)

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #998 dnia: Lipca 02, 2006, 20:25:08 pm »
Cytat: "Nice Girl"
Teraz jestem na etapie Tenjou Tenge i musze przyznac ze rzeczywiscie pokazy walk sa tam jedne z lepszych (ktore widzialam  :roll: ). Ale rozwalaja mnie tam te WIELKIE Piersi Ayi i Mayi (jak hmm "rośnie"  :roll: ), ale ogolnie anime ciekawe  8)
Co do hentai to nigdy do konca nie zrozumiem co w nich jest ciekawego... Animki uprawiajace sex  :shock: o brother  :roll: No ale ja sie nie znam  8)

Nie negowałbym gabarytów Ayi i Mayi w tym anime :) Właśnie te postacie jako tako zatrzymały mnie przed ekranem, bo TJ to animka bardzo słaba(fabuła, klimat itd.) i tylko walki ratują tę pozycję, no i wyżej wymienione postacie(głównie starsza siostra :wink: ). Chociaż uważam, że również sceny walki w takich pozycjach jak: Air Master i IkkiTousen trzymają poziom :wink:

Krzychu respekt dla ciebie za te wypociny.... że też ci się chce w takie upalne dni :)

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
Anime
« Odpowiedź #999 dnia: Lipca 03, 2006, 11:56:19 am »
dopiero wczoraj obejrzałem 'spirited away' od Ghibli, wiem ze wstyd ale lepiej późno niz później. Graficznie ideał, fabularnie równierz bardzo blisko- biorąc pod uwagę że to raczej historia dla młodszego widza (jednak takie 'bajki' pokazjuą jak przesłodzone i nfatylne sa dzieła disneya). Sam pomysł łaźni bogów jest czymś niespotykanym, świerzym i przedewszytkim świetnie zrealizowanym :!:
dla mnie 'mononoke hime' to nie przebija (sydrom 'pierwsze anime' :wink: ) ale szacun za tą opowieść- Chichiro rula :D

co można o tak słynnym obrazie napisać? jak ktoś jeszcze ma zaległości to niech nadrabia bo to naprawdę jest takei dobre!

PS Don, i jak tam drugi ep Bebopa?