Autor Wątek: Avril  (Przeczytany 5829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

matek666

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Avril
« dnia: Maja 15, 2005, 19:16:54 pm »
Pomysł na topic przyszedł przed chwilą, spontanicznie. Otóż kumpel (hi Enori) wysłał mi cover Chop Suey (soad) w jej właśnie wykonaniu. To co usłyszałem przeszło moje najgorsze oczekiwania... Profan pełną parą. Nie śledzę poczynań owej bijacz, jednak po obejrzeniu kilku jej klipów widac jaka to pseudopunkowa komercyjna pipipipi. Dowiedziałem sie od tego samego kolegi, iż ów skunks sponiewierał jedną z moich ulubionych piosenek, a mianowicie 'Basket Case' Green Daya. Shish... Kolejna po Kaji Paschalskiej alias  pipipipipipi pipipi, którą należy zniszczyć. Wypowiadajcie się na ten temat, przytoczcie jakieś inne akty profanacji, ogólnie - have fun.
And will you tell all your friends,
You've got your gun to my head?

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
Avril
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 15, 2005, 19:22:36 pm »
Najnowszy profan to jakieś 2 tygodnie temu - jakiś koleżka z Idola śpiewał Roxanne Stinga - normalnie myślałem, że zabiję. On sam chyba zbytnio nie wiedział o czym jest ta piosenka, sądząc po wykonaniu. Poza tym znany profan w wykonaniu Edytki Górniak.
Niestety, ostatnio coraz więcej pseudo-gwiazd chce się wybić śpiewając covery znanych przebojów. Problem w tym, że nie robią tego bezprawnie, ale nabyli prawo do coveru od właściciela nagrań, tak więc to oni są winni. Dlatego nie lubię pozostałych członków Queen, którzy po śmierci Mercury'ego posprzedawali prawa do piosenek, co się skończyło utorem "We Will Rock You" w wykonaniu zespołu Five. :evil:

matek666

• Towarzysz
Avril
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 15, 2005, 19:31:47 pm »
Hehe, pamietny hymn. Ciekawym kto nie chciał wtedy zmienić obywatelstwa ze wstydu :).

Player01

• Gość
Avril
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 15, 2005, 19:33:53 pm »
Najgorsza rzecza jaka kiedykolwiek slyszalem (bylo to wczoraj) jest piosenka Kaji Paschalskiej, co gorsza teledysk byl jeszcze gorszy (pomalowana Polka grajaca chinke z wietnamu  :shock: ), tytul? Chinka czikulinka. Jestescie zszokowani? Ja tez. Co wiecej, Kaja, podczas zalosnego "rapowania swojego kolegi" o tym jak chinka cziku-cziku-linka musi sprzedawac tekstylia, radosnie krecila tylkiem i wywijala rekoma jakies egipskie symbole. Chcecie wciaz wierzyc ze polscy muzycy nie dosiegneli dna? Nie sluchajcie tego za zadna cene.
Edit:
http://strony.aster.pl/filonfun/download/video.wmv - link dla tych ktorzy nie wiedza co to strach :wink: .

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
Avril
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 15, 2005, 19:38:54 pm »
Chinka czikulinka? Video nie widziałem, ale tytuł wymiata!!! :twisted:

Enori

• Towarzysz
Avril
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 15, 2005, 19:46:33 pm »
Czek dys ałt:
 :arrow: http://strony.aster.pl/filonfun/download/video.wmv
Kaja Podhalska i pedoFilon "żondzoł", yeah.

Basket Case avril też zbeszcześciła, i niby GD i SOAD sprzedały jej prawo do coveru? :shock:
Jej głos w ogóle nie pasuje do tych piosenek, Chop Suey spieprzyła na maksa, normalnie nie nadążała za słowami, na wykonywanie Basket Case to ona w ogóle nie zasłużyła. Straszna bicz-tak ją podsumuje. Może panienka z avril na avatarku się wypowie? :lol:

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
Avril
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 15, 2005, 19:58:04 pm »
Cytat: "Enori"
Basket Case avril też zbeszcześciła, i niby GD i SOAD sprzedały jej prawo do coveru? :shock:

Oczywiście, przecież piosenka chroniona jest prawem autorskim. Ktoś napisał słowa, napisał muzykę. I niby jak to ma wyglądać - ty to bierzesz i zarabiasz pieniądze, a tamta osoba nic z tego nie ma? Tak nie ma. To tak samo jak Sapkowski i "Wiedźmin" - autor nie ma prawa się obrażać, skoro sprzedał prawa. Wiedział co robi. Taka Rowling na przykład też sprzedała prawa do ekranizacji HP, ale w kontrakcie jest tyle zapisów, że bez jej pozwolenia nawet nikt nie pierdnie przy filmach.

jelop

• Przodownik pracy
Avril
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 15, 2005, 20:02:50 pm »
ani gd ani soad nie sprzedało jej praw, to sa wersje koncertowe i na koncercie to sobie można wszystko podśpiewywywać. to tak jakby ktoś mogł sie do ciebie przykiepścić za śpiewanie na ulicy...(nie może :) )gruba polewa z tych kowerów jest.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
Avril
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 15, 2005, 20:13:09 pm »
Kaja awansowała u mnie właśnie na pozycję najgłupszej dupy polskiego show-biznesu. To video to powinni dzieciom puszczać w przedszkolu, jak nie chcą obiadku jeść.

Player01

• Gość
Avril
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 15, 2005, 20:56:19 pm »
Tego show nawet nie puszczaja na Vivie, ani MTV- wiecie moze dlaczego? :D
A co do Avril, to wypowiadalem sie juz w innym temacie szkoda na nia slow...
Wieksza porazka jest IMO Linkin Park ktorzy z plyty na plyte sa coraz wiekszymi ciotami.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Avril
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 15, 2005, 21:12:18 pm »
Przesłuchałem tylko minutę pięćdziesiąt, oł maj gad
"O małej chince, cziku-cciku lince teraz własęni słyszysz mój śpiew" i ten big ziomal bierze i rozciąga sobie oczy, no po prostu N/C

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
Avril
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 15, 2005, 21:49:12 pm »
Czy te "pszerubki" o których mówicie znajdują się na najnowszym albumie Avril? Muszę go w takim razie przesłuchać...

matek666

• Towarzysz
Avril
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 15, 2005, 22:16:49 pm »
Nie, Ewryl zawyła je na jakichś koncertach. A propos rudej foki - ma bijacz za swoje- zhakowali jej forum i dali taki show, że masakra 8) .

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
Avril
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 15, 2005, 22:20:08 pm »
Cytat: "matek666"
Nie, Ewryl zawyła je na jakichś koncertach. A propos rudej foki - ma bijacz za swoje- zhakowali jej forum i dali taki show, że masakra 8) .

Szczegóły, szczegóły poproszę... :lol:

matek666

• Towarzysz
Avril
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 15, 2005, 22:31:40 pm »
Wystarczającym będzie, jeśli napisze o tych kilkudziesięciu topikach na jej oficjalnym forum, z czego każdy miał w tytułach 'kaja j%bana dziwk4', albo 'kto pie#$oli kaję?', etc.. Zwyczajnie naród się wzburzył po obejrzeniu 'cziku cziku klipu', kilku co sprytniejszych przejęło administrację forum i zaczęto siać anarchię. Pięknie to wyglądało :lol: . Ciekawe czy rudowłosa nadal jest tak zadowolona jak wygląda na teledysku. Cziku cziku :lol: .

Cała Polska przeprasza za Kaję!

Edit: ktoś niestety rozpieprzył całe forum i nic nie zostało, także macie czego żałować :).

mrpiki

• Tajny współpracownik
Avril
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 15, 2005, 22:40:13 pm »
A ewryl niedługo w spodku...

Listen you fuckers, you screwheads, here's a man who would not take it anymore.

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
Avril
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 16, 2005, 15:19:31 pm »
Ja sie tam zastanawiam co ona palila przed pisaniem i spiewaniem slow tej 'piosenki'  :shock:  :shock:
Fryty tyty dotknij pyty

Tarniak

• Gość
Avril
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 18, 2005, 09:23:26 am »
Avril - kojarzy mi się z wiewiórką (no offence Conker :P). Kiedyś coś takiego było, w dodatku panna sobie już wyrobiła profil "skate-punk-rock". Ou jea, ona to dopiero coolandtrendy jest :/. Smutno mi kiedy patrze na to albo na ostatnie podrygi Greendaya. Mam całą nową płytę i jest całkiem całkiem, ale powoli stają się synonimem prawdziwego punku i już się zacznie bieganie po ulicach dzieci z irokezami. "Czego słuchasz?" i dziecko takie powie "PUNKU" (słuchając Greendaya) tak jakby miało pojęcie o tej muzyce. Pop-punk po prostu zalewa cały świat, dobrze, że polska muzyka zostaje wobec tego faktu obojętna...

Żeby nie było nic nie mam do Greendaya czy innych amerykańskich zespołów pop-punkowych, jak i do całego popp-punku, ogólnie, ale to co się dzieje przechodzi ludzkie pojęcie...