Tak czytam te wszystkie pozytywne komentarze co do tej gry i doszedłem do wniosku, że muszę w końcu powiedzieć co myślę o tym tytule. Szczerze mówiąc nie podzielam tego całego entuzjazmu jaki powstał wokół tej gry i nie rozumie co w niej jest tak wyjątkowego. Grafika, którą tak wszyscy się zachwycają, faktycznie jest ładna, ale jakoś nie robi na mnie wrażenia - może to dlatego, że przyzwyczaiłem się do tego, że wszystkie gry wyglądają dziś co najmniej ładnie
Tak sobie pomyślałem, że niegdyś o wiele bardziej poraził mnie pokaz możliwości silnika Doom'a 3 - wtedy to był przełom, choć w momencie ukazania się gry nie porażała swym wyglądem. Wracając do GoW - jak dla mnie to jest to zwykła strzelanka (zaznaczam, że to moje zdanie i nie linczować mnie tu proszę
), tylko strzelanie, chowanie się za jakieś mury i znowu strzelanie i tak w kółko. Tego typu gier było już wiele. Może się okazać, że gra na dłuższą metę będzie dość monotonna i samotny gracz, bez podłączenia do neta, nie znajdzie nic co by mogło go przyciągnąć do gry po jej przejściu. Multiplayer to zapewne będzie zupełnie inna bajka i przypuszczam, że wiele ludzi celuje w GoW tylko przez ten tryb. Ja nie jestem przekonany, w grach raczej szukam otwartości i kombinowania (przy doborze gier będe się kierował raczej ich żywotnością w trybie single bo mój net to najszybszych nie należy), których nie widzę w GoW. Ponarzekałem trochę, ale żeby nikt mi nie zarzucił, że oceniam grę przed premierą, chcę dodać, że w praniu gra może okazać się rozbrajająca, jednak wątpie, żebym się do niej przekonał. Czekam na pierwsze recki.