Co z tego że wychodzi na XO skoro nie będzie dało się grać, jak w każdą bijatyke na tej konsoli. W Tekkena to już szczególnie, ta gra żyje w symbiozie z dual shockiem. Ha!
Każdy pro gra na ASie (ArcadeSticku)
I to nie tylko Pro
Pada (jakiegoś taniego klona) rozebrać dość łatwo. Lutownica w dłoń, parę kabelków i gotowe.
Przyciski , joystiki np. z suzo
Ja sam sobie zmontowałem z tym, że bardziej pod MAME - wspomnienia z bud z automatami
.
Odpowiednia przelotka i masz w miarę uniwersalny i pod konsolę i PC'ta.
--------
O poziom grafiki w t6 na ps3 względem x360 bym sie nie bal.Jest więcej ladniejszych gier multiplat na x360 to fakt ale na ps3 tez jest kilka i to takie lepsze pozycji jak VF5,pure,burnout p,oblivion,fnight3.A biorąc pod uwage to żę goscie od tekkena znają dobrze sprzęty sony to można sie spodziewac odrobine lepiej wyglądającej gry niż na x360.Mają jeszcze rok czasu na wydanie t6 mam więc nadzieje że poprawią grafike względem automatu bo jeżeli nie to bedzie przesada i olanie graczy konsolowych!
1.
Oblivion tak, z powodów wałkowanych na SW wiele razy (rok na doszlifowanie itd.).
Ale reszta już nie bardzo...
VF5 jest lepszy na X'e, Burnout identyczny, Fnight 3 praktycznie identyczny (lepsze kolory i tekstury na zawodnikach na PS3 ale niestety coś dodano , coś zabrano - AA itd.)
Skąd na liście Pure jako gra lepsza na PS3?
Deweloper się nawet coś tam tłumaczył z tego że to ich pierwsza gra na PS3 i dlatego w tej wersji kolory są słabsze. Do tego okazyjne spadki animacji itd. Ale o tym lepiej pogadać na SW.
Zapraszam też do linku z mojej stopki.
2.
Tekken'a jak SoulCalibur IV jest od Bandai-Namco (chociaż to pewnie inna ekipa). Tak więc patrząc na SC4 ja bym żadych dużych sum nie obstawiał że im lepiej pójdzie z T6
3.
Automat jest na bebechach PS3 - więc raczej to co jest teraz będzie w konsolowej wersji.
Wielkich zmain spodziewać się raczej nie ma co.
Co najwyżej dołożą następne upośledzone postacie i popierdółki.
Jak sobie obejrzeć dokladnie klatka po klatce najnowszy trailer z TGS'u to momentami wygląda to ostro cieńko...
http://www.gametrailers.com/player/41080.htmlNawet rendery są jakieś takie kiepskie.
---------------------
EDIT:
Aby nie zaśmiecać już bardziej, odpowiedź do poniższego:
Co do vf5 to sie nie zgodze!Na ps3 lepiej są widoczne żyly jest tez mniej kolorowa i przez to sprawia lepsze wrażenie.Natomiast co do pure to sugerowalem sie jednym z redaktorów extrema,który stwierdzil że wersja na konsole sony ma lepsze tekstury.Ja natomiast gram w wersje na x360,tej z ps3 na razie nie mialem okazji sprawdzic.
A ja się nie zgodze na twoje niezgodzenie!
Grafika jest bardzo podobna, ale obecność AA i dużo lepsze skalowanie do 1080i/p przeważa szalę na korzyść X360.
Kolory są *bardzo* podobne a ewentualne lekkie wypranie/gorszy kontrast ich na PS3 (do czego przyzwycziła już nas masa gier na PS3 - taki urok RSX'a od nVidi) wcale lepszego wrażenia nie zapewnia, no chyba że ktoś ma TV ustawiony jak na standzie w supermarkecie - na 100% saturacji/kontrastu/jasności
Na PS3 żadne żyly nie są bardziej widoczne - a przy skalowaniu do 1080 wersja na SP3 przez to że spada w niej rozdzielczość do 1024x786 traci jeszcze przez uwidocznienie ząbków
http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/8/7/2/1/3/VF5_1080p2.jpg.jpg(zobacz choćby spodnie Jacky'ego)
W 720p pomijając ząbki na PS3 jest praktycznie identycznie:
http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/8/7/2/1/2/VF5_10.jpg.jpgA to że posiadacze X360 dostali bardziej dopracowaną wersję to głównie zaleta opóźnienia i wydania nowszej wersji - rev.B.
Online, rumble, poprawiona AI, i inne poprawki to największe zalety w porównaniu do wersji na PS3.
W grafice dodatkowo cieszy dodany AA i sprzętowe skalowanie.
Co do Pure - teraz już będziesz wiedział aby uważać to co wypisują niektórzy żyjący mitem Kena.
Jeżeli chcesz kontynuować dyskusję;
ZAPRASZAM do SW z VF5, więcej obrazków itd.:
http://www.gameonly.pl/forum/index.php?topic=2178.msg223404#msg223404Jest też temat z VF5 tam się również parę osób w tej kwestii wypowiedziało jak cię to co wyżej nie przekona.