Autor Wątek: X-Game Evolution:P - Czyli o ewolucji gier video  (Przeczytany 4556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

joshimitsu

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
X-Game Evolution:P - Czyli o ewolucji gier video
« dnia: Maja 24, 2005, 16:36:07 pm »
Temacik jakiego kurde jeszcze tu nie było! Czas, ażebyście wyrazili to jak sobie wyobrażacie gry video w jakie być może będą grać nasze dzieci ( albo dzieci ich dzieci :P  ). Ja zacznę kurna pierwszy! Otóż ja sobie wyobrażam gry przyszłości dość typowo. Nie ma padów, nie ma joy'ów ani żadnych innych kontrolerów. Gramy używając swojego umysłu któym kierujemy swoimi poczynaniami w wirtualnej rzeczywistości ( tak, tak, telewizor już nie będzie potrzebny, będą za to specjalne chełmy ). Takie gry nazywam Virtual First Person Role Playing Game ( czyli w skrócie VFPRPG ). Wyobraźcie sobie, że jesteście w jednej takiej grze dajmy na to o wyścigach. Łazicie po mieście z pieniędzmi w poszukiwaniu lepszej fury lub narzędzi czy części do tuningu starego autka. A jakby tego było mało bierzecie udział w wyścigach gdzie siadacie za kółkiem już w wirtualnej furze i jak zapewne się domyślacie kłądziecie ręce na tzw. kółeczko, nogi na pedały. I bez obaw, że w przypadku wypadku poczujecie ból szorujecie przez tor. Tak sobie myślę, że w wypadku tej gry można by było zrobić coś na wzór trybu Gran Turismo ( z gry pod tym samym tytułem ). Czyli przechodzimy przez eliminacje, a jak je ukończymy pomyślnie startujemy w wyścigu. Genialne, czyż nie?? Można by było do takich gier dołożyć tryb on-line gdzie możemy startować w wyścigach o określonych godzinach, a w międzyczasie poznawać rywali i grzebać przy swoich brykach. Inne gry z tego gatunku jakie przychodzą mi na myśl to nic innego olimpiady, przygodówki i bijatyki. POdobnie jak w wyżej opisnaje pozycji tak i w tych niżej podsuniętych jest sporo biegania za gadgetami, częściami, ekwipunkiem, albo czymś w ten deseń. Z tą różnicą, że zarówno w on-line jak i w off-line jesteśmy zmuszeni do innych czynności. W olimpiadzie bierzemy udział w wielu wybajerowanych konkurencjach, w przygodówce bierzemy udział w jakiejś wielkiej wyprawie, a w bijatyce walczymy na arenach. Cool, huh??

Bo jak nie to naślę na Was swojego kota. Już on się Wami zajmie!!!;PPPPP

lupinator

• Gość
X-Game Evolution:P - Czyli o ewolucji gier video
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 24, 2005, 16:47:11 pm »
Nie oglądałeś moze fake nintendo ON?? ;)