Ankieta

Podoba się?

Tak
3 (25%)
Nie
9 (75%)

Głosów w sumie: 10

Głosowanie skończone: Czerwca 05, 2005, 12:43:18 pm

Autor Wątek: Jak zostać graczem konsolowym? - mini poradnik  (Przeczytany 5643 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Jak zostać graczem konsolowym? - mini poradnik
« dnia: Czerwca 05, 2005, 12:43:18 pm »
Teks ten puściłem już na N+, reakcja była niezbyt pozytywan, bo chyba nie zrozumieli o co w tym wszystkim chodzi. Ciekawe jak z ludźmi z GO. W niedalekiej pryszłości ten "artykół" puszczę też na nowo powstającej stronie o grach (secret).

Bardzo krótki wstęp
Jeżeli masz od 12 lat w góre chyba rzeczą oczywistą jest, że potraktujesz ten poradnik jako humorystyczny artykuł. Jednak majac mniej niż "mendel" wiosen na karku, potraktuj to poważnie i przygotuj sobie sporo kasy na płyty, koszulki, koszule, spodnie, buty oraz bluzy - jakie? Czytaj dalej.

Jak się ubierać?
Po pierwsze kombinuj ile możesz koszul w kratę, obowiązkowo z długimi rękawami. Rzecz jasna nigdy nie wkładaj jej w spodni, ani też nie zapinaj (ale to oczywiste). Jeżeli lubisz możesz mieć rozpięte mankiety, pamiętaj by nie były one zbyt obcisłe, bo wyjdzie nam efekt "pedałka". Prócz koszul możesz nosić także longsleeve, czyli cienkie bluzy bez żadnych ściągaczy, ani kapturów. Kolory dowolne, ale radziłbym kręcić się wokól czarnego i ciemnego czerwonego (lekko krwistego). Absolutnie zapomnij o jakiś nadrukach, fajnie też by nie były one firmowe (Americanos, Nike, Leevis itp.).

A co pod koszulą (ew. longsleeve'm)? T-shirt z jakimś humorystycznym nadrukiem możesz wstawić do WC jako papier totaletowy. Na koszulce musi być coś underground'owego, idealnie nadaję się do tego jakiś zespół. Najlepiej pasują stare trashowe legendy Slayer, Testament, Megadeth (Metallica odpada), absolutnym jednak ideałem jest Motorhead. Prócz tego pomyśl nad oldskul'owymi firmami robiącymi niegdys komputery - Atari czy Commodore nieźle się nadają. Absolutnie odpada nadruk z jakąś nową gierką typu GTA: San Andreas czy MGS: Snake Eater. Najwyżej Metroid (ale bez napsu Prime - będzie, że niby grałeś na NES'ie), bądź Resident Evil (ale już taki Silent Hill odpada). Kolor samej koszulki raczej czarny, lub ewentualnie czerwony (tylko w wypadku prostego loga). Aha nigdy nie noś koszulek z nieznaczącym logiem. Najlepiej kupić jakieś 6 fachowych koszulek i codziennie nosić inną (chyba, że lubisz śmierdzieć potem to noś tą samą).

Tera pora na pory. Jeansy to strzał w dziesiątkę, szczególnie te oldskul'owe o widnym odcieniu. Pamiętaj, że wali cię czy są za długie czy za krótkie - kompletnie się tym nie przejmuj! Aha nigdy nie noś paska! Czemu? Sam nie wiem;). Możesz też nosić sztruksowe, jednak absolutnie nigdy, pod żadnym pozorem nie ubieraj dresowych portek (nawet gdy idziesz do jakiejś brudnej roboty). No o szerokich spodniach skate'ów też możesz zapomnieć. Pod spodniami zawsze miej bokserki w jakieś dziecinne wzorki (typu kaczuszki czy misie), a zwykłe gacie w końcu wypierz i sprzedaj. Ewentualne dodatki to pościerana tylna nogawka oraz starte (podarte) kolano Jeansów.
Buty w lato to trampki nigdy adidasy ani halówki. Gdy troszkę zimniej się zrobi możesz założyć klasyczne Vansy, bądź ich podróbki Wany (wbrew pozorom oryginał ciężko zdobyć). Na całkowity mróz zakładaj zwykłe kamasze (tzw. "znoszone buty męskie"), lub jeżeli wygodnie ci się w nich chodzi (bo mi nie) glany. Sznurówki w tramkach białe, w reszcie czarne. Skarpety wedle uznania, jednak w lato polecałbym ich nie używać. Nakrycie głowy sobie odpuść na całej linii.

Niektórzy uważają, że łańcuch przypięty do spodni wygląda kozacko - dementuję to, bo on wygląda WIEŚNIACKO! Wszelakie bransoletki i sznurki sobie daruj, bo będziesz wyglądał jak jakiś rockowiec czy (o zgrozo) dziecko kwiat. Najwyżej na szyji uwiąż sobie sznurowadłem klucze od domu, jeżeli masz tam krzyżyk daj go babci (napewno się ucieszy). O innych dodatkach nie wspominam, bo one odpadają (ew. okulary "kujona" jeżeli jesteś wysoki i chudy).

Jak wyglądać?
Jeżeli jesteś wysoki wciągaj wspomiane okular "kujona", jeżeli niski i szeroki w barach to przestań ćwiczyć ćwoku, bo jeszcze cię za kumpla z "siłki" wezmą. Masz być słaby i być tzw. apaczem. Jako człowiek przy tuszy schudnij, bądź załóż gorset.

Bardzo ważna sprawa zacznij zapuszczać włosy i nigdy nie bierz ich w kitek. No chyba że będziesz miał je na jakies 40 centymetrów. Nie zakładaj ich również za uszy oraz rzadko je myj i wogóle nie czesz. Kozackie włosy to klucz do sukcesu!!! Mając ponad 15 lat zauważysz, że coś ci rośnie na twarzy - to broda. Nie ścinaj pod żadnym pozorem i choduj ile wlezie, by twojej twarzy nie było wogóle widać, no i żeby cię babcia nie rozpoznała gdy będziesz chlał wino na mieście. Pamiętaj by utrzymywać się w dość dobrym porzadku i żeby ci z mordy nie śmierdziało.

Co robić?
Przede wszystkim nie zachowuj się jak super mroczny fan black metalu (BTW: znajacy tylko jeden zespół, badź umiarkowanie luzacki, staraj się grypsować ciekawymi żartami (pod żadnym pozorem inteligentnymi). No i nie zadawaj się z dziewczynami oraz nie chodź z nimi na spacery. Słuchaj takich zespołów jak Slayer, Testament, Motorhead, Metallica (pierwsze 3 albumy) czy Megadeath ew. Naplam Death. Jeżeli masz czytać książki to tylko sciene-fiction (to samo z filmami), jakies kursy programowania, albo Lovecrafta. Znaj się na oldskullowych komputerach oraz mniej ich kilkanaście (nie musisz ich nawet umieć uruchamaiać, ważne by były). NextGena wybierz wedle upodobań, bo kazdy z nich ma kilka pozytywnych gier, w sam raz dla madafaka-gracza (PS2- JAK2;JAK3DMCitd. XBX- Halo;Halo2;TRON2.0itd. GCN- MP;MP:echoes;RE;RE0 - dwie ostatnie to podstawy!). Nie zapominajmy jeszcze o komksach. Japońskie mangi to wioska totalna - czarodziejka  z księżyca;) (obiecałem sobie, ze nie użyję żadnych smilesów - nie wytrzymałem), tylko i wyłącznie Amerykańskie dzieła. Spawn, Punisher, Batman, Spiderman, Superman i inne.  

Co do różnych używek. Odpuść je sobie, w pierwotnej wersji tekstu pisałem o tym szeżej jednak uznałem, że był to mało ciekawy fragment tego poradnika.

No ciekaw jestem komenatarzy...

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 05, 2005, 12:49:56 pm »
Według mnie jest to taka ciekawostaka typu "Jestem Setezer i to co przeczytacie na dole to to co ja myśle" a nie "Jak zostać graczem". Niestety ja się z tym nie zgadzam :P

EDIT: Musiałem zmieniać trzy razy bo niebyło ładu i składu :P

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 05, 2005, 12:49:58 pm »
lol  :lol: .
niestety, spelniam tylko warunek o nie scinaniu wlosow i tuszy ( jestem chudy :P )

Niter

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 05, 2005, 12:51:42 pm »
Dla mnie to nie jest "jak zostac graczem" tylko "jak zostac "fanem death metalu i ostrych jazd" :?  :?  :?
Ponieważ:nie lubie dlugich wlosów, nie nawidze dzinsów i okularów tym bardziej koszul w kratke i koszul w kratke :wink:
Lubie grac i nie musze sie ubierac jak "heavy metalowiec"

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 05, 2005, 12:55:55 pm »
Ech, znowu wiara nie zrozumiała idei tego tekstu. Miałem jeszcze wstawić na te forum dwa "artykóły" ale zaniecham tego.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 05, 2005, 13:00:35 pm »
Cytat: "Setezer"
Ech, znowu wiara nie zrozumiała idei tego tekstu.

skoro znowu to znaczy że z tekstem jest coś nie tak :P

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 05, 2005, 13:03:12 pm »
Może tak, a może nie? Chowam się już ze swoimi "mondrymi" textami, bo są albo zbyt mądre, albo zbyt głupie jak dla was. Sami oceńcie.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 05, 2005, 13:23:26 pm »
"mondrala" sie znalazl :P

Ako

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 05, 2005, 13:34:30 pm »
Nie podobało mi się, niby związane z grami/konsolami a nic o tym prawie niema.
Text Napisany przez rockowca, a ja nim nie jestem i nie moge sie z tym wszystkim zgodzic: glany, długie wlosy, broda, koszulki z metalowymi zespołami, picie wina na miescie  :shock: cechy punka. No qrde litosci, dla hip hopowców łancuch na spodniach jest  tak samo zajefajny jak dla ciebie jakies glany.

Mysle ze ten text jest ostro h*jowy. Nie moze sie spodobac osobom co lubią hip hopowy styl i inne, a na dodatek napisałes ze manga jest do dupy. Nie mozesz pisac o czyms co nie masz zielonego pojecia! jesli widzisz w mandze tylko Sailor mon to lepiej siedz cicho.

Qrde człowieku, ten text trafi do bardzo małego grona odbiorców. Niestety, jak dla mnie fatalny :!:

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 05, 2005, 13:39:05 pm »
B-E-Z-N-A-D-Z-I-E-J-A.
Totazlne DNO, naprawdę, słąby felieton, ni to ciekawe, ni to śmieszne.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 05, 2005, 13:40:02 pm »
Zły nie jest - ale mimo wszystko jest o "dupie-marynie" za przeproszeniem. Bo jeśli to ma być humorystyczne podejście do tematu, to wiesz... no średnio zabawne :roll:. A poważne też nie jest, z założenia, więc summa summarum to troche "pier***isz" :D.

patras

• Towarzysz
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 05, 2005, 14:02:58 pm »
tak sie zastanawiam jak potraktować ten teksy, moze i jest troche zabawny ale koleś o co Ci wogóle chodzi :?: . Tanie to troche i wogóle.

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 05, 2005, 14:31:29 pm »
Tekst jest imho żałosny. Jak rozumiem, miał być śmieszny. Tekst wygląda tak, jakby był napisany przez, ja wiem, właśnie dwunastolatka, który pierwszy raz przymierza się do pisania tekstu pseudopublicystycznego. W dodatku merytorycznie, jest on bezwartościowy. Ako już o tym wspomniał - piszesz o mandze. Manga, to nie tylko "Czarodziejki z Księżyca". Słyszałeś ty może o czymś takim jak "Hiroszima"?  :?
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 05, 2005, 14:33:14 pm »
roooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooootfl

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 05, 2005, 15:04:17 pm »
Takie komenty lubię i ciesze się, że są takie a nie inne. Szczerze powiedziawszy ten tekst to wielkie XDDDDD nie rozumiecie tego? No cóż, mnie bawi sytuacja gdy ktoś komuś narzuca jaki ma być, a on go słucha. Szkoda, że nie znalazł się oponent, który napisałby "Bardzo fajny tekst, od teraz zacznę się tak zachowywać/ubierać".

Ludzie, myśleliście że narzucam wam jacy macie być? Dżizys... Nie da się napisać poradnika "Jaki masz być", ja gdyby ktoś napisał taki tekst, już z samego tematu zrobiłbym "zwałę". Pisząc ten tekst udaję, że jestem jakimś cwelem który każe narzuca wam swój styl bycia. Mogłem usunąć "B. krótki wstęp" wtedy to pewnie zgnojilibyście mnie totalnie. Big joke!

pickaxe

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 05, 2005, 15:24:49 pm »
obawiam się jednak, że ten tekst nie jest tak zabawny jak ci się wydaje...
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów

Ganon

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 05, 2005, 15:26:51 pm »
Mniejsza z tym, ze pomysl na txt pewnie nie wyplynal od autora, a jest lekka zrzynka z artykulu Gulexa, to po prostu jest dziadowski. Slaby, kiepski, rzeklbym, ze jest koszmarkiem.
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

Player01

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 05, 2005, 17:18:04 pm »
Zostales skoszony przez niekonstruktywna krytyke. Nastepny!
Eeee... ze co? Nikt nie czeka w kolejce z beznadziejnym textem?
No masz szczescie, jako jedyny dales taki biedny text wiec poswiece ci troche wiecej czasu.
Otoz: styl ubierania ktory opisales jest tani , i nie chodzi tylko o to ze ciuchy sa tanie, tylko o to ze jest beznadziejny i flejowaty.
Ja jestem chudy, ale chodze na silownie, nie jestem przez to graczem?
Bez sensu. Zeby byc graczem powinienem byc ci**a?
A ja ci napisze ze zeby byc graczem musisz byc wyluzowany, ubierac sie tak jak chcesz i wygladac prawie tak jak chcesz. Jak jestes fleja, albo nosisz okulary grubosci denek od kufli to najlepiej wracaj do ksiazek lub wyjdz wkoncu na dwor, ew. nic nie rob.

Edit:
Male poprawki, text wzbudzal za duzo kontrowersji.

Palli

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 05, 2005, 17:39:20 pm »
Cytat: "Player01"
(...) Jak jestes fleja, albo nosisz okulary grubosci denek od kufli to najlepiej wracaj do ksiazek lub wyjdz wkoncu na dwor, ew. kup sobie konsole nintendo.

Boooring - Ty Wudi jestes niereformowalny - lubilem Sony, uwazalem PS za najlepsze konsole, ale jak czytam w 99% Twoich postow jak najezdzasz na Nintendo to zaczynam sie wstydzic, ze posiadamy (posiadalismy) ta sama konsole. Geez...

"Palli is indeed a highly mathematical language, surpassing even Hebrew and Sanskrit in this aspect."

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 05, 2005, 18:14:54 pm »
Przeczytajcie 5 razy na głos, mój ostatni post. Ludzie, ten "artykół" jest ŻARTEM, bardzo dobrze że go jedziecie, bo jest słaby/nic nie wnoszący, ale na litość boską przestańcie mi mówić co w nim jest złego - bo w nim wszystko jest złe i do dupy! To był tak jakby crash-test sprawdzający czy jesteście normalni, wyszedł pozytywnie. Kumacie?

A Wudi jesteś 100% konsolowym szowinistą, pewnie nigdy nie miałeś konsoli nintendo i żałujesz że nie możesz zagrać w zeldę albo metroida. Zazdrość zła cecha :/

Niter

• Towarzysz
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 05, 2005, 18:17:44 pm »
A za kogo tz nas uwazales? Za nienormalnych? :wink:  :D  :lol:

Player01

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 05, 2005, 18:30:34 pm »
Jestem konsolowym szowinista. Wielbie PlayStation, mimo tego ze w domu mam XBox'a, na ktorym ostatnio glownie gram na emulatorach (miedzy innymi SNES'a. NES'a i N64). Szowinista ze mnie jak nic.
Czy wy czytajac caly moj post zauwazacie tylko koncowke? Nie zauwazyliscie ze to tak zwany zart?

Don

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 05, 2005, 18:31:42 pm »
Jestem konsolowym szowinista. Wielbie PlayStation, mimo tego ze w domu mam XBox'a, na ktorym ostatnio glownie gram na emulatorach (miedzy innymi SNES'a. NES'a i N64). Szowinista ze mnie jak nic.
Czy wy czytajac caly moj post zauwazacie tylko koncowke? Nie zauwazyliscie ze to tak zwany zart?

Tak więc chyba większośc twojej twórczości to żart :wink:
Co nie zmienia faktu, że Ken Kutaragi pewnie kiedyś przeprosi za Wudiego...  :lol:  :lol:  :lol:

Palli

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 05, 2005, 18:33:39 pm »

Ok, ja powiem w zartach, ze jestes walnietym cieciem majowym. Fajne?

"Palli is indeed a highly mathematical language, surpassing even Hebrew and Sanskrit in this aspect."

Player01

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 05, 2005, 18:37:50 pm »
Jest czerweic  :roll: .

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 05, 2005, 18:45:51 pm »
Najlepsze to było że OoT jest carpem :D, player przeginasz czasem. Zart żartem, ale np. ja nigdy nie napisę że "całe forum jest popier*olone".

Niter - JOKE, wyczuj kiedy żart, hehe.

Conker

• Global Moderator
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 05, 2005, 18:48:22 pm »
Wudi lepiej uwazaj z kim zaczynasz pogrywac, bo Palliemu moze sie przypadkowo kliknac nie tam gdzie potrzeba i zakonczysz po raz drugi przygode z GO.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 05, 2005, 20:09:39 pm »
Cytat: "Palli"

Ok, ja powiem w zartach, ze jestes walnietym cieciem majowym. Fajne?

Palli - magna cum laude mistrzu ROXXXujesz!!